Det spørgsmål har Dansk Boldspil-Union (DBU) også måttet forholde sig til.
Med disse tanker in mente gør kvindelandsholdet sig klar til kamp – ikke kun på banen men også udenfor den – mens hele Danmark holder vejret og hepper dem frem mod sejr!
Kvindelandsholdets Kamp for Det Perfekte Grønne Tæppe
Forberedelserne til kvindelandsholdets EM-kvalifikationskampe er i fuld gang, og Danmarks dygtigste fodboldkvinder har fået tildelt Vejle Stadion som deres slagmark den 31. maj og 16. juli. Det er her, Pernille Harder og resten af holdet skal måle kræfter med Spanien og Tjekkiet i jagten på en plads til EM i 2025. Men valget af Vejle over nationale stadions som Parken eller Brøndby Stadion har vakt undren hos fodboldentusiaster. Mange spørger sig selv, hvorfor netop Vejle? Det spørgsmål har Dansk Boldspil-Union (DBU) også måttet forholde sig til.
Det ser ud til, at det ikke bare handler om at vælge og vrage imellem stadions, men snarere en kompleks puslespil af logistik og timing. DBU’s fodbolddirektør Peter Møller forklarer dilemmaet: “Det ville være rigtig fint at spille i Parken eller på Brøndby Stadion, og det ville vi også rigtig gerne. Men jeg tror, du skal ringe rundt til de forskellige stadions og høre, hvad der er af koncerter og andet i forhold til banerekruttering.” Han betoner vigtigheden af at finde et sted med “sportslig genkendelighed”, så de sidste to kampe kan spilles samme sted – en mulighed der opstod i Vejle.
Et Spørgsmål om Geografi og Timing
Forståelsen for fansenes undring lader ikke vente på sig hos DBU. Med et åbent sind italesætter man behovet for både at udforske nye lokationer til fremtidige kampe, samtidig med at anerkende de udfordringer, der følger med valget af spillested. “Jeg forstår spørgsmålet og interessen,” udtaler Peter Møller til Ekstra Bladet, “og vi kigger ligeledes ind i, hvor vi kan spille i fremtiden.”
Men hvorfor netop Vejle? Peter Møller lyder nærmest begejstret når han beskriver byens kvaliteter: “Det er midt i Jylland og i en by, der emmer af fodbold.” Han erkender dog også tidligere udfordringer med at fylde stadions – noget man håber at kunne forbedre denne gang.
DBU ser ikke kun på nuværende muligheder men også fremad mod efter-sommerferieplanlægningen. Med hensyn til lokationer bliver det mere kompliceret: mændenes kampprogram overlapper ofte med kvindernes. Som fodbolddirektøren pointerer: “Så hvis nu vi vil spille i Parken i oktober, så er det ikke sikkert, vi kan det.” Dette illustrerer tydeligt de planlægningsudfordringer DBU står overfor.
Med disse tanker in mente gør kvindelandsholdet sig klar til kamp – ikke kun på banen men også udenfor den – mens hele Danmark holder vejret og hepper dem frem mod sejr! Den forbundne indsats mellem spillere, DBU og de danske byer lover godt for fremtiden indenfor dansk kvindefodbold. Lad os mødes på Vejle Stadion og stå side om side med vores landshold; måske bliver netop disse kampe begyndelsen på noget nyt!