Danmark til EM – se hvordan norge bliver efterladt i støvsky!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Og så håber jeg selvfølgelig på, at Norge kvalificerer sig til det kommende,” sagde Kasper Hjulmand og fortsatte: “Jeg synes, at der er nogle spændende unge spillere, som kan udvikle sig.
Det er ved at være stykke tid siden, Norge har været med sidst, men jeg synes, at der er noget spændende på vej.

Naboens Fodboldfortrædninger

Der er noget særligt ved det skandinaviske broderskab, især når det kommer til sport. De nordiske lande har ofte et blinkende øje til hinandens præstationer på de store idrætsscener – bortset fra når de konkurrerer direkte imod hinanden, selvfølgelig. Men for Norge har det i de seneste årtier været småt med anledninger til at vinde naboernes beundring ved en stor fodboldslutrunde. Hele 24 år er det siden, nordmændene senest deltog, og selvom de nu byder på verdensstjerner som Erling Haaland og Martin Ødegaard, har de ikke kunnet omsætte individuel klasse til kollektiv triumf.

Det må være en frustrerende tid for vores venner mod nord. Hvor Danmark regelmæssigt pryder sig med de svære EM- og VM-kvalifikationer, står Norge altid på sidelinjen. Og så kan man jo ikke lade være med at spørge: Hvorfor lykkes det altid ‘Dannebrog’, mens ‘Nordkors’ må nøjes med at vaje hjemme?

Kasper Hjulmands Varme Ord

Forud for den venskabelige dyst mellem Danmark og Norge udtalte Kasper Hjulmand sig brunstigt om den forestående EM-slutrunde og udbasunerede samtidig en hjertelig invitation over Skagerrak:

“Jamen, vi glæder os rigtig meget til mesterskabet, og jeg håber da også, at I hepper på os hjemme i Norge. Og så håber jeg selvfølgelig på, at Norge kvalificerer sig til det kommende,” sagde Kasper Hjulmand og fortsatte: “Jeg synes, at der er nogle spændende unge spillere, som kan udvikle sig. Det er ved at være stykke tid siden, Norge har været med sidst, men jeg synes, at der er noget spændende på vej. Og jeg håber, I hepper på os her til sommer,” krediteret Ekstra Bladet.

Hjulmands ord viser et ønske om fællesskab mellem naboerne – en slags håndsrækning i solidaritetens ånd. Han peger samtidig på de snørklede veje i international fodbold og kvalifikationernes lunefuldhed:

“Det er svært. Hver kvalifikation er svær. Alle kvalifikationer, man kommer igennem, er svære.” Og videre reflekterede han over Norges næsthåndsoplevelse: “Få minutter afgør ting. De fem-seks minutter mod Skotland, som Norge havde, var afgørende. Du kommer ikke igennem på en lang sæson. Det er afgørende minutter hele tiden.”

Denne indsigt giver perspektiv til hvor hårfin marginen mellem sejr og nederlag kan være – især når man betragter det norskes herrelandsholds skuffelse efter deres tabte kamp mod Skotland.

Mens Danmark igen gør sig klar til at indtage den internationale scene til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, står nordmændene udenfor og ser ind. Med stolthed og måske en smule misundelse vil de se deres skandinaviske brødre kæmpe om æren – og hvem ved? Måske vil Haaland & co. finde vej gennem nåleøjet næste gang og give hele Norden grund til jubel sammen. Indtil da holder vi fast i nabokærligheden – og sender varme tanker (og måske lidt fodboldtips) tværs over Kattegat!