Farums skæbnestund – når Drømmen om guld glipper og bronzen hænger i en tynd tråd

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Træneren understreger vigtigheden af at slutte sæsonen ordentligt af: “Det er vigtigt for os stadigvæk at få sat et ordentligt punktum for denne forårssæson, som på mange måder har været fantastisk.” Og utroligt nok, trods skuffelsen fra den seneste kamp, kan man ikke ignorere FC Nordsjællands præstationer igennem mesterskabsspillet med seks sejre og kun ét nederlag.

Et hjertesuk fra farum

Efter en følelsesmæssig rutsjetur og en spektakulær 3-3-kamp i Farum, må FC Nordsjællands cheftræner Johannes Hoff Thorup erkende, at drømmen om de eftertragtede guldmedaljer nu synes fjernere end nogensinde. Det var en kamp, hvor følelsen af afmagt var den eneste sejrherre, idet hverken FC Nordsjælland eller FC Midtjylland kunne gå fra banen med alle tre point.

I et interview med DR Sporten delte Thorup sin frustration over det spildte potentiale: “Det er ærgerligt, at vi forspildte vores mulighed for at gå efter det ultimative i Parken (mod FCK, red.) i sidste runde. Det kunne vi godt have tænkt os. At tage derind og virkelig kunne spille for det hele (guldmedaljerne, red.).” Denne ærlige indrømmelse viser tydeligt den bitre pille, som FC Nordsjælland må sluge efter at have været så tæt på.

Når første halvleg blev fløjtet af, og hjemmeholdet stolt førte 3-0, lignede det en sikker sejr. Men fodbold er et spil med to halvlege, og Thorup’s mandskab formåede ikke at forsvare deres føring. De missede ikke kun chancen for at udfordre til guldmedaljerne – nu står de også over for muligheden for helt at miste chancen for europæisk fodbold næste sæson.

Kampen om bronze

Hoff Thorups tropper kan stadigvæk nå at sikre sig en billet til playoff-kampene om adgang til Conference League – men det kræver en tredjeplads i Superligaen. Og denne mulighed hænger nu i en tynd tråd; skuffelsen vil være enorm, hvis FC København formår at besejre AGF på udebane tirsdag aften.

“Nu må vi se, hvad vi kan opnå,” siger Johannes Hoff Thorup til DR Sporten med et optimistisk tonefald trods de nylige skuffelser. Håbet lever stadig i Farum, men tidspunktet er kommet til at holde fokus og ikke mindst håbe på hjælp fra andre hold.

Aldrig afslå midtjyderne

FC Nordsjælland havde alle kort på hånden efter Benjamin Nygrens imponerende 3-0-scoring i første halvleg mod midtjyderne. Men som Thorup påpeger, skal man aldrig undervurdere FC Midtjylland: “Vores topniveau er helt vildt højt… Og så ved vi, at mod det her FCM-hold… skal man lave så mange mål i de gode perioder som muligt.”

Thorups beskrivelse af slutningen på kampen som “en helt sindssyg åben kamp”, hvor begge hold kunne føle skuffelse over uafgjort resultatet, vidner om den intense konkurrence og uforudsigelighed som Superligaen byder på. Og selvom hans hold endte med at dele pointene med midtjyderne denne gang, viser trænerens ord tydeligt den passion og engagement han bringer til hver kamp.