Dramaet i guldkampen – en bydel holder vejret

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Den slags nyheder spreder sig hurtigt, men ikke hurtigt nok til at nå Brøndbys træner Jesper Sørensen før torsdagens træning var slut.
Er det noget, der er kommet frem i dag?,” spurgte en overrasket Jesper Sørensen journalisterne, ifølge B.T. Efter at have fået situationen forklaret, var han stadig tydeligt påvirket: “Det tænker jeg ikke noget om lige nu.

En uventet vending i guldkampen

Det er ikke hver dag, at en hel bydel holder vejret i spænding. Men sådan ligger landet i Brøndby, hvor fodboldfansenes drømme om en guldfest har fået vinger efter FC Midtjyllands uheldige pointtab tidligere på ugen. Brøndbys mesterskabsambitioner syntes at få medvind, og man kunne næsten mærke forventningens glæde brede sig som et tæppe over de grønne boligblokke og lokale værtshuse.

Men så kom der en nyhed, der truede med at tage pusten fra hele festligheden. Det lød næsten som et dårligt varsel i torsdagens solskin, da det blev bekræftet af Fodboldens Disciplinærinstans overfor Bold, at Brøndby IF’s straf for brugen af fjernstyrede røgbomber under derbyet den 12. maj ville blive afsagt inden den store kamp på søndag. Denne straf kunne inkludere en tilskuerstraf – et scenarie der ville gøre Sydsiden forladt og stille.

Træneren taget på sengen

Den slags nyheder spreder sig hurtigt, men ikke hurtigt nok til at nå Brøndbys træner Jesper Sørensen før torsdagens træning var slut. Man kunne næsten høre den kollektive sukkerrystelse fra pressekorpset, da de præsenterede ham for nyheden.

“Det har jeg slet ikke hørte om, hvis jeg skal være helt ærlig. Er det noget, der er kommet frem i dag?,” spurgte en overrasket Jesper Sørensen journalisterne, ifølge B.T. Efter at have fået situationen forklaret, var han stadig tydeligt påvirket: “Det tænker jeg ikke noget om lige nu. Jeg hører først om det nu fra jer, og derfor har jeg ikke gjort mig nogen tanker om det overhovedet.”

Spørgsmålet om hvad en tom Sydsiden ville betyde for kampens atmosfære fik et oprigtigt svar: “Det ville være superærgerligt for dansk fodbold og for den begivenhed, det bliver på søndag. Så det håber jeg bestemt ikke, det ender med,” svarede han videre.

Brøndby IF kender allerede alt til følelsen af en tom tribune; tidligere har klubben måttet se Sydsiden lukket ned på grund af pyroballade. Fansene kan kun håbe på, at historien ikke gentager sig denne gang.

Uanset hvad afgørelsen bliver, så står tiden nærmest stille frem til søndag kl. 17:00, hvor kampfløjten lyder. Bliver det en guldfest værdig for historiebøgerne eller en stille affære uden fanfarer? Tiden vil vise om Brøndby kan fejre med alle mand – eller måske kun halvt så højlydt.