Fra udlejning til em – Patrick Pentz’ eventyrlige rejse til toppen

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det er en sand Askepot-historie for Brøndby-målmanden Patrick Pentz, som nu kan se frem til at vogte målet ved sommerens EM-slutrunde.
Med sit gode spil og den nye tillid fra landstræneren kan Patrick Pentz meget vel være lige præcis det wildcard, der skal til for at ryste de franske favoritter.

Fra udlejning til em-slutrunde

Det er en sand Askepot-historie for Brøndby-målmanden Patrick Pentz, som nu kan se frem til at vogte målet ved sommerens EM-slutrunde. I løbet af testkampene før den store turnering har han delt spilletiden med kollegaen Heinz Lindner, men nu ser det ud til, at det er Pentz, der skal stå mellem stængerne, når det rigtigt gælder. Landstræner Ralf Rangnick har nemlig peget på Pentz som den foretrukne målvogter.

Landstrænerens beslutning kommer ikke ud af det blå. “Sidste sæsons succes i dansk fodbold har banet vejen for Pentz,” forklarer Rangnick og fortsætter: “Han er i rytme, har kamptræning og har haft en god sæson.” En længerevarende skade til Alexander Schlager har efterladt et tomrum på holdet, og Rangnick mener, at Pentz passer perfekt ind: “Efter skaden til Alexander Schlager er han det oplagte førstevalg.”

Et klogt skifte

Det var netop hans smarte karrieretræk, der fik landstrænerens øjne op for Pentz’ potentiale. “Det taler til hans fordel, at han er en klog fyr, som tog et godt skifte til Brøndby. Uden det skifte havde han formentlig ikke stået på mandag (mod Frankrig, red.),” siger Ralf Rangnick ifølge Kicker.

Det var dog ikke kun på landsholdsniveau, at dette valg betalte sig. Sidste sæson blev målmanden udlejet fra Leverkusen til Brøndby, hvor han lynhurtigt vandt fansenes hjerter. Og som en bekræftelse på hans præstation og popularitet i klubben, annoncerede de blågule fra Vestegnen for nylig en permanent aftale med Pentz helt frem til sommeren 2028.

Nu står han altså foran sin måske største udfordring hidtil: Østrig indleder nemlig EM-slutrunden med intet mindre end en gruppekamp mod selveste Frankrig mandag aften. Med sit gode spil og den nye tillid fra landstræneren kan Patrick Pentz meget vel være lige præcis det wildcard, der skal til for at ryste de franske favoritter.

Det venter vi alle spændt på at se! Lad os heppe på Pentz – måske bliver denne sommer hans store scene.