Unge chidozie Obi-Martin – danmarks nye stjerne klar til em!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det er ikke kun i klubben, at Chido har bevist sit talent; også på det danske U17-landshold har han markeret sig med 10 mål i 14 kampe.
Landstræner Jesper Mikkelsen er ikke bleg for at rose sin unge angriber: “Talentet er uomtvisteligt, det kan man jo se på de præstationer, han har lavet,” udtaler Mikkelsen til DR.

Når det danske U17-fodboldlandshold løber på banen mandag for at kæmpe ved EM, vil alle øjne hvile på et ungt talent med en imponerende målfølelse. I spidsen for holdet står angriberen Chidozie Obi-Martin, eller bare Chido, som han er kendt blandt fans og medspillere. Denne målfarlige teenager har allerede gjort sig bemærket langt ud over Danmarks grænser.

En Stjerne i Arsenal

Chido har nemlig tilbragt sin seneste tid i de engelske fodboldtempler hos Arsenal. Her har han spillet på ungdomsholdet og vist sit værd ved at hamre bolden i nettet gang på gang. Med hele 32 mål i blot 18 kampe, kan man roligt antage, at han har fundet opskriften på at give modstanderens målmand grå hår. Det er ikke kun i klubben, at Chido har bevist sit talent; også på det danske U17-landshold har han markeret sig med 10 mål i 14 kampe.

Landstræner Jesper Mikkelsen er ikke bleg for at rose sin unge angriber: “Talentet er uomtvisteligt, det kan man jo se på de præstationer, han har lavet,” udtaler Mikkelsen til DR. Han fortsætter med begejstring: “Og når han lige pludselig laver syv mål i en kamp for Arsenal, så er det klart, at man slår øjnene op og tænker, ‘hvad er det her for noget?'”

Med Begge Ben på Jorden

Trods sin succes er det afgørende for Chido og hans omgivelser at holde fødderne solidt plantet på jorden. Førsteholdets træner hos Arsenal, Mikel Arteta, har allerede haft den unge dansker med til træning ved flere lejligheder. Forventningerne til Chido vokser støt og roligt, men Jesper Mikkelsen understreger behovet for at holde hovedet koldt.

“Selvom han er i en stor klub og laver mange mål og er hypet, så er han jo stadig ikke som sådan etableret i fodboldverdenen endnu,” siger Mikkelsen. Han tilføjer forsigtigt: “Og så længe han er der, skal man virkelig passe på med at kalde ham den nye Haaland eller hvad man ellers kan finde på.”

Chidos talent giver ham mulighed for at vælge mellem flere nationale landshold; udover Danmark kan han også repræsentere Nigeria eller England – han har allerede to U16-landskampe for England under bæltet. Men landstræner Mikkelsen håber naturligvis, at Chido vil blive ved med at bære det rød-hvide dannebrog.

“Vi forsøger at være tæt på ham og bevidstgøre ham om, at vi gerne vil have, at han spiller på landsholdet. Men vi stavnsbinder jo ikke nogen,” fortæller Mikkelsen til DR.

Kom og hep på U17-landsholdet når de spiller deres EM-kampe – første dyst mod Wales finder sted mandag den 20. maj klokken 17:00. Herefter følger kampe mod Kroatien og Østrig – begge kan opleves live hvor spændingen uden tvivl vil være intens!