Chok i fodboldverdenen – topscoreren afsløret efter 11 Års ulovlig spillekarriere!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Emilio Nsue, en 34-årig angriber, der ikke bare har scoret mål for sjov, men også formået at skrive sig ind i historiebøgerne ved at blive topscorer ved African Cup of Nations tidligere på året, står nu overfor en realitet, som uden tvivl ryster hans karriere – FIFA har nemlig udtalt sig klart og tydeligt.

En dom med store konsekvenser

Det har vakt opsigt i fodboldverdenen, og især på det afrikanske kontinent, hvor en sag om en topscorer har fået en dramatisk drejning. Emilio Nsue, en 34-årig angriber, der ikke bare har scoret mål for sjov, men også formået at skrive sig ind i historiebøgerne ved at blive topscorer ved African Cup of Nations tidligere på året, står nu overfor en realitet, som uden tvivl ryster hans karriere – FIFA har nemlig udtalt sig klart og tydeligt. Dommen lyder på, at han ulovligt har repræsenteret Ækvatorialguinea igennem hele 11 år. Tænk engang, hele 11 år! Det er næsten ikke til at fatte.

Historien tog sin begyndelse allerede tilbage i december 2013. Dengang var FIFA nået frem til den konklusion, at Nsue ikke kunne tørne ud for Ækvatorialguinea, da han tidligere havde båret Spaniens farver på ungdomsniveau. Men det synes ikke at have stoppet ham. Angriberen fortsatte med at spille for Ækvatorialguinea og endte op med et imponerende antal landskampe og mål samt anførerbindet om armen.

Konsekvensernes time

I marts besluttede FIFA så at genåbne sagen og kaste et nyt blik på Nsues spilleberettigelse. Med yderligere granskning bekræftede de nu tidligere mistanker: Nsue burde aldrig have været på banen for Ækvatorialguinea. Og i modsætning til tidligere får denne konklusion konkrete følger.

Konsekvenserne er hårde og umiddelbare. Ækvatorialguinea må vinke farvel til sejrene over Namibia og Liberia i VM-kvalifikationen – kampe som ironisk nok blev afgjort af mål fra Nsue selv. Som om det ikke var nok, så skal Nsue også holde en pause fra landsholdsfodbolden i seks måneder. Oveni hatten skal Ækvatorialguineas fodboldforbund punge ud med en bøde på hele 129.000 pund. “Og denne gang får det konsekvenser,” som eksplicit citeret af Ekstra Bladet.

På klubniveau går livet videre for Emilio Nsue hos CF Intercity i Spaniens tredjebedste række, men landskampe er der altså lukket for indtil videre. Det står klart nu mere end nogensinde før: I fodboldens verden kan fortidens valg jagte dig langt ind i fremtiden – og du kan være sikker på, at når FIFA’s hammer falder, så falder den hårdt!