En uventet actionfilm på stadion – fotografens vovede eventyr i Dortmund

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det skulle have været en aften, hvor alle øjne var rettet mod Danmarks kamp mod Tyskland i 1/8-finalen, men anden halvleg blev ufrivilligt stjålet af en episode mere egnet til en actionfilm end en fodboldkamp.

Et uventet sideshow

Det skulle have været en aften, hvor alle øjne var rettet mod Danmarks kamp mod Tyskland i 1/8-finalen, men anden halvleg blev ufrivilligt stjålet af en episode mere egnet til en actionfilm end en fodboldkamp. Forestil jer scenariet: En mand på stadiontaget i Dortmund, specialstyrker på jagt og et spil imod uret.

Historien tager sin begyndelse med, at tilskuere og tv-seere måtte gnide deres øjne i forundring, da anden halvlegs kickoff blev forsinket på grund af politiets nødvendige aktion. Det er ikke hver dag, at fans kan opleve deres hold dyste i knockout-fasen af en stor turnering, og så sidde på nåle, ikke kun over resultatet men også pga. en person uden for banen.

Fotografisk febereventyr

Yderligere detaljer om mandens højdramatiske escapade er nu kommet frem. Hans rute slutter på en gangbro langt oppe under himlen, hvor han bliver mødt af politiets faste greb. “Specialstyrker anholdt ham der, lagde ham i håndjern og ransagede ham. Han havde ingen farlige genstande med sig,” ifølge Ruhr Nachrichten. Det lader til at den 21-årige eventyrer blot ville fange øjeblikket gennem sit kameraobjektiv, bevæbnet kun med fotografisk udstyr og måske en smule overdrevet eventyrlyst.

Trods den unge mand fra Osnabrücks betydelige indsats for hvad man kunne forestille sig skulle være spektakulære snapshots fra ualmindelige vinkler, blev hans mission kortvarig. Med et sikkerhedsbrud af denne kaliber måtte politiet tage ingen chancer og anholdelsen var prompte.

Efter de første undersøgelser og afhøring blev han løsladt igen – sandsynligvis til stor lettelse for ham selv og de involverede myndigheder. Hændelsen efterlader os alle sammen med et par refleksioner: Fotografiets magi kan drive folk til utrolige handlinger, men vigtigheden af sikkerhed på store offentlige events kan bare ikke understreges nok.

UEFA har indtil videre været tavs omkring dette sikkerhedsbrist, men mon ikke denne hændelse vil blive husket som den dag, hvor anden halvleg næsten blev skygget af et one-man-show på taget? Sikken ironi – selv uden politisk motivation bagmandens bedrifter lyste stærkt nok til at blive bemærket sammen med de strålende fodboldstjerner på grønsværen under ham.