Chok! svensk fodboldchef vil have danske Jon Dahl som redningsmand!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det lader til, at vi må væbne os med tålmodighed, idet det svensk fodboldforbund endnu ikke har præsenteret Tomasson som deres nye landstræner – en begivenhed, der ventes kunne trække ud i et par uger.
Det ser ud til, at komitéen bestående af den nyudnævnte fodboldchef Kim Källström sammen med Andreas Möllerberg og Stefan Pettersen er særligt betagede af tanken om Tomasson som frontfigur for Sverige.

Fodboldchef forelsket i Jon Dahl

I kølvandet på at Jon Dahl Tomasson forlod sin stilling i Blackburn, svirrer rygterne om hans næste store skridt. De svenske fodboldfans kan måske snart puste lettet op, da det tyder på, at den tidligere danske landsholdsspiller skal stå i spidsen for Blågult. Det lader til, at vi må væbne os med tålmodighed, idet det svensk fodboldforbund endnu ikke har præsenteret Tomasson som deres nye landstræner – en begivenhed, der ventes kunne trække ud i et par uger.

Det ser ud til, at komitéen bestående af den nyudnævnte fodboldchef Kim Källström sammen med Andreas Möllerberg og Stefan Pettersen er særligt betagede af tanken om Tomasson som frontfigur for Sverige. Källströms karriere inkluderer imponerende perioder hos klubber som Arsenal og Lyon, og han synes ivrig efter at spejde mod nye horisonter for det svenske hold. “Det vil være en opsigtsvækkende og historisk ansættelse,” lyder det fra Ekstra Bladet. Og hvis alt går som forventet, bliver Jon Dahl Tomasson den første uden svenske papirer til at bære titlen ‘förbundskapten’ siden 1962.

Svensk landsholdskrise kalder på dansk løsning

Tomasson kommer ikke uden meritter; med en solid karriere som spiller samt tre og et halvt års erfaring som landstræner i bagagen – herunder to mesterskaber med Malmö FF – er han godt rustet til jobbet. Netop denne succes på svensk grund kan have sikret ham forspring over andre kandidater som Jens Gustafsson og Niels Frederiksen, sidstnævnte angiveligt også overvejet af forbundet.

Men nu ser det altså ud til at være Tomassons tur til at lede et svensk hold, der befinder sig i sportslig krise efter nedrykningen til Nations Leagues C-gruppe. Med talenter såsom Dejan Kulisevski og Alexander Isak gør Sverige sig stærkt bemærket på den internationale scene – elementer Tomasson helt sikkert kan udnytte til at forme holdets fremtidige succes.

Sveriges næste test står den 21. marts, hvor de støder sammen med Portugal udebane, efterfulgt af en kamp mod Albanien i Stockholm fire dage senere. Disse kampe kunne meget vel markere begyndelsen på Tomassons æra – en tid hvor den eneste vej synes opad for et talentfyldt men kriseramt svensk hold. Mens vi endnu ikke har hørt fra manden selv, venter hele Norden spændt på at se om denne danske dynamo kan blive svaret på Sveriges fodboldmæssige bønner.