Danmark chokerer fodboldverdenen – se den utrolige sejrsbølge inden em!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det er sket 100.000 gange før, at et hold har set lidt sløjt ud i den sidste testkamp, så det kan jeg ikke bruge til noget som helst,” fastslår Hjulmand resolut og fortsætter: “Serbien har også smadret Sverige med 3-0, så nej, de testkampe lægger jeg ikke meget i.

Danmark rider på en sejrsbølge

I fodboldens verden er det ikke småting, Danmarks landshold kan prale af i de seneste opvarmningskampe forud for Europamesterskaberne. Det lille skandinaviske land har nemlig opnået noget helt særligt; to formfuldendte sejre, hvor man besejrede både Norge og Sverige. Det betyder, at Danmark skrider ind i EM’s gruppe C med en selvsikkerhed og positiv energi, som kun kan betegnes som en stærk medvind på vejen mod de større kampe.

Men lad os ikke blive blinde af denne succes. For selvom disse nordiske opgør har fyldt den danske træner Kasper Hjulmands selvtillidsbeholder til randen, er han uimponeret over konkurrenternes præstationer i deres egne testkampe. England oplevede en nedtur på hjemmebane mod Island, Serbien viste styrke ved at udradere Sverige, og Slovenien stod lige med Bulgarien. Man skulle måske tro, at sådanne resultater ville få en erfaren træner som Hjulmand til at hæve et øjenbryn eller to. Men nej.

“Vi tænker kun på os selv. Jeg bruger ikke to sekunder på, at England tabte til Island i den sidste testkamp. De skal nok være der, når det gælder. Det er sket 100.000 gange før, at et hold har set lidt sløjt ud i den sidste testkamp, så det kan jeg ikke bruge til noget som helst,” fastslår Hjulmand resolut og fortsætter: “Serbien har også smadret Sverige med 3-0, så nej, de testkampe lægger jeg ikke meget i. Jeg kigger bare på, hvordan de har stillet op, og det kan bekræfte os i nogle ting.” Denne ro og tiltro til eget holdgenfindes tydeligt hos den danske træner.

Den mentale forberedelse er alfa og omega

Det kunne lyde som om de danske spillere skulle hvile på laurbærrene efter de imponerende præstationer mod Norge og Sverige – men sådan forholder virkeligheden sig langtfra. Der er ingen tvivl om glæden ved sejr; den føles sådan set som “benzin på bålet”, som Hjulmand smukt udtrykker det. Ikke desto mindre understreger han vigtigheden af fortsat fokus og arbejde fremadrettet: “Det er benzin på bålet. I landsholdsfodbold er det sjældent, at alting sidder i skabet. Det er vigtigt at hænge i, når tingene ikke spiller, og det gør vi.”

Derudover er det klart for trænerstaben, at de defensive løsninger kræver yderligere finpudsning før EM-braget kan begynde for alvor – her findes stadig “en bunke af lektier”.

Nu handler det om at holde gejsten høj og tage denne selvtillid med sig videre ind i EM-slutrunden. Danmark starter deres rejse mod europamesterskabsglorien søndag aften klokken 18:00 i Stuttgart imod Slovenien – to dage før værtsnationen Tyskland går ind i turneringen mod Skotland i München.

Måtte Danmark fortsat ride på denne bølge af sejre og teamånd – for som Hjulmand ynder at sige: “Det giver os en stor tro og positiv ånd,” hvilket uden tvivl vil være essentielt for de kampe der ligger forude. Lad spillet begynde!