Du vil ikke tro hvad der skete da Danmark mødte Tyskland – em’s største overraskelse!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Når kampen fløjtes i gang på lørdag aften i Dortmund, vil de danske spillere ikke bare være på grønsværen for at deltage; de vil være der for at fortsætte en rejse, som de og hele Danmark håber fører langt ind i EM-turneringen.

På vej mod knockoutfasen

Når kampen fløjtes i gang på lørdag aften i Dortmund, vil de danske spillere ikke bare være på grønsværen for at deltage; de vil være der for at fortsætte en rejse, som de og hele Danmark håber fører langt ind i EM-turneringen. Efter at have sikret den vigtige plads i ottendedelsfinalerne, er det tydeligt, at Danmarks rød-hvide helte har indfriet de første forventninger – noget, som de måske manglede ved det seneste verdensmesterskab i Qatar.

Landstræner Kasper Hjulmand er en mand med planer, og selvom han nu kan sætte et solidt hak ved et af målene – at nå knockoutfasen – så er det langt fra nok for ham. Med blikket rettet stift mod fremtidige triumfer udtrykker Hjulmand sin dedikation til nationen og spillet: “Skide være med mig, det betyder noget for Danmark, det betyder noget for holdet og for danskerne,” siger han og understreger fællesskabets værdi. Denne samhørighedsfølelse bliver også italesat af landstræneren selv hos DR: “Nu venter Signal Iduna Park på lørdag. Dem hjemme i Danmark, der ikke kan komme afsted, de kan feste på lørdag. Det betyder noget for danskerne, og det er derfor, vi gør det. Vi vil gerne gøre folk glade. Vi gør det for folket, og vi gør alt, hvad vi kan.”

Drømmen om en sejr

Kasper Hjulmands glæde over holdets præstationer går hånd i hånd med erkendelsen af, at offensiven stadig har uforløst potentiale. “Vi er superglade for at gå videre, og så har vi noget offensivt uforløst, som vi skal have kigget på,” deler han med offentligheden og åbner op for muligheden for taktiske finjusteringer.

Forsvarsspilleren Jannik Vestergaard nikker genkendende til behovet for offensiv skarphed. Med kun to mål på kontoen efter tre kampe starter tankerne om hvad ‘kunne have været’ helt naturligt at summe – en følelse Vestergaard ikke lægger skjul på: “Jeg ville gerne have haft en 4-0-sejr (mod Serbien) og have kørt den stille og roligt hjem,” siger han.

Men drømmene stopper ikke her. For når Danmark møder Tyskland på lørdag kl. 21, bliver der brug for ikke blot defensiv stabilitet men også offensive eksplosioner. Fansene kan følge slagets gang via DR Nyheder app’en eller tune ind på EM-dækningen hos P4 eller TV 2 – klar til endnu en fodboldfest hvor hele Danmark holder vejret og håber på historiske øjeblikke skabt af de elskede landsholdsspillere.