Fck’s mesterskabsdrømme i fare efter kostbare fejl

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

En bitter pille at sluge

Det var to fejl, man kunne føle resonere gennem hele Parken, da FC Københavns Kamil Grabara og Denis Vavro begik fodboldens svar på kardinalsynder. I en sport, hvor timing kan være forskellen mellem triumf og tragedie, leverede de to spillere øjeblikke, de helst nok vil glemme så hurtigt som muligt. Rasmus Falk, midtbanestrategen med sans for spillets nuancer, var ikke sen til at anerkende smerten og frustrationen over de uheldige episoder.

“Fejl er en del af fodbold, og det sker på alle niveauer. Det sker i Champions League-semifinaler, til EM og til VM. Det er MEGA frustrerende, når det sker. Ikke mindst for dem, det sker for. Men det er desværre en del af gamet, og vi træner hver dag for at minimere lige præcis de ting,” sagde Falk efter kampen med en tydelig ærgrelse i stemmen.

Men hvad der måske gør mest ondt for både fans og spillere er timingen af disse misgreb – lige når mesterskabsdrømmene skulle til at tage form. “Men det sker nogle gange, og timingen er selvfølgelig forfærdelig. Men jeg vil ikke stå og bebrejde nogen, der gør deres bedste. Vi taber og vinder sammen. Nu er vi et afgørende sted i sæsonen, og der er det selvfølgelig rigtig, rigtig dyrt,” konstaterede Rasmus Falk med henvisning til torsdagens 1-2-nederlag.

Fællesskab i modgang

Efter kampen står det klart: FCK har brugt op for selv at kunne afgøre mesterskabskampen. De må nu se i øjnene, at vejen til toppen kræver held og fejltrin fra konkurrenterne. Rasmus Falk forsøgte at finde perspektiv i smerten ved at pege på fællesskabet som vej fremad.

“Vi er kede af det. Vi har en fantastisk kulisse, og vi har kæmpet os flot tilbage i det og har leveret nogle stabile præstationer, hvor vi har fået de point, vi skulle. Og så er det hamrende irriterende, at vi i den her kulisse og med den position, vi har spillet os selv i, står med nul point,” fortalte han yderligere om holdets følelsesmæssige tilstand efter nederlaget.

Som et symbol på fodboldens ubarmhjertighed venter endnu en udfordring lige om hjørnet; en tur til Aarhus for at møde AGF inden sæsonfinalen hjemme i Parken mod FC Nordsjælland. For FCK’s spillere bliver disse kampe test af karakter – kan de rejse sig fra nederlagets askesky? Kun tiden vil vise om disse “gigantiske fejl” bliver fodnoter i historien eller definerende øjeblikke for sæsonen 2023/24.

Sådan lød reflektionerne fra Rasmus Falk efter den omtumlede aften – citater venligst leveret af Ekstra Bladet – hvor kun tiden vil vise hvilke spor denne sæson vil efterlade sig i klubbens annaler.