Fodboldfeber i polen – kan Niels Frederiksen vække lech poznan fra lethargien?

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Så kan det hurtigt blive irrelevant.” Og han fortsætter: “Lech har haft gode perioder under andre trænere som Nenad Bjelica og John van den Brom, men der manglede altid noget til sidst.” Så budskabet er klart: Frederiksen skal bringe kontinuitet samt succes.

Hvis du er en fodboldentusiast, så spids ører nu! Niels Frederiksen, den tidligere Brøndby-cheftræner, står over for en monumental opgave i Polen. Han træder snart ind i varmen hos Lech Poznan, en klub hvis fans tørster efter at slukke deres succes-tørke.

En kæmpeopgave venter

Forestil dig presset fra at styre skuden i Brøndby IF – stort, ikke? Tja, det bliver kun større for Niels Frederiksen, når han rammer den polske liga med Lech Poznan. Klubben er en af de tunge drenge i Polen, og her vil tilhængerne intet mindre end triumfer. Det er som at hoppe fra gryden og direkte ned i ilden.

Niels’ præsentation som ny cheftræner for Lech Poznan er lige om hjørnet. Vi har fået et lille pip fra Jakub Ptak, en journalist bosat i Poznan og ekspert for TVPSPORT, om hvad der venter vores danske ven. Og lad os bare sige det sådan: Der bliver brug for både at skabe mirakler på banen og trylle talenter frem fra ungdomsrækkerne.

Jakub fortæller åbenhjertigt, at Frederiksen skal levere resultater hurtigere end du kan sige “polsk mesterskab”, hvis han skal vinde fansenes hjerter. Men det er ikke nok bare at vinde – nej, han skal også puste liv i ungt blod. Det er nemlig blevet en del af klubbens DNA med succesfulde lokale spillere som Jakub Moder og Michal Skoras som forbilleder.

“Det handler om den gode offensive stil,” siger Jakub. “Men uden resultater? Så kan det hurtigt blive irrelevant.” Og han fortsætter: “Lech har haft gode perioder under andre trænere som Nenad Bjelica og John van den Brom, men der manglede altid noget til sidst.” Så budskabet er klart: Frederiksen skal bringe kontinuitet samt succes.

Fansenes skepsis

Lech Poznan har skrevet historie med otte mesterskaber – men det begynder at være længe siden de sidste guldfester fandt sted. Med kun tre mesterskaber i de sidste 15 år og en pokaltitel der remonterer tilbage til 2009, kan man sige at fansene sukker efter mere metal til trofæskabet.

Og det er her skeptikken melder sig hos Poznan-tilhængerne over Frederiksens ankomst. Med kun ét mesterskab under bæltet som træner, rejser de spørgsmål: Er han virkelig manden til at bryde middelmådigheden? Kan han leve op til de høje pointkrav? Og hvad med hans periode uden job siden Brøndby?

Jakub forklarer atmosfæren: “Folk her vil se ambitioner og titler – ikke flotte spil uden pokaler.”

Frederiksen kan dog prale af et Superliga-mesterskab med Brøndby og et pointsnit på 1,51 efter 143 kampe. Men siden sin afgang fra den danske klub har han flirtet med jobmuligheder rundt omkring uden held – indtil nu!

Den intense guldkamp

Så hvem overlader Frederiksen rattet til? Det ser ud til at være Mariusz Rumak, en mand der kom fra klubbens egne rækker efter et mislykket eventyr med John van den Brom ved roret.

“Rumak var nødvendig,” siger Jakub,” men man undrer sig over valget.” Nu står holdet bedre defensivt men kæmper stadigvæk med måltørken.

Med tre runder tilbage og kun fire point op til førstepladsen holder Lech Poznan fanen højt i Ekstraklasa-ligaen. Spændingen er intens – syv hold kan teoretisk set stadig nå toppen.

Så pak popcornene frem og følg med i denne dramatiske slutspurt! Med Frederiksen ved roret kan alt ske. Vil han kunne føre Lech Poznan tilbage på sejrssporet? Tiden vil vise om denne danske dynamo har hvad der skal til for at genoplive en sovende gigant i polsk fodbold!