Fra Brøndby-fan til Premier League-stjerne – Joachim Andersens rejse og refleksioner over dansk fodbold

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det er et faktum han reflekterer over med en vis melankoli i stemmen: “Nu har jeg aldrig spillet i Superligaen, så jeg føler lidt, at jeg har mistet lidt på den front.” Andersen har nemlig tidligt i sin seniorkarriere sat kurs mod udlandet, med skift til klubber som Sampdoria og Lyon, og nu nyder han stor anerkendelse hos Crystal Palace.

Fra brøndby-tilhænger til premier league-profil

Joachim Andersen, en dansk forsvarsspiller, som har gjort sig bemærket på den store fodboldscene i Premier League, byder på et varmt smil og åbenhed om hans forhold til den danske Superliga. Trods en tidlig ungdomskarriere hos både FC København og FC Midtjylland, har Joachim aldrig haft fornøjelsen af at spille i Superligaen. Det er et faktum han reflekterer over med en vis melankoli i stemmen: “Nu har jeg aldrig spillet i Superligaen, så jeg føler lidt, at jeg har mistet lidt på den front.” Andersen har nemlig tidligt i sin seniorkarriere sat kurs mod udlandet, med skift til klubber som Sampdoria og Lyon, og nu nyder han stor anerkendelse hos Crystal Palace.

Men hvad tænker sådan en international stjerne egentlig om ligaen herhjemme? Joachim er ikke sky for at dele hans synspunkter. Han indrømmer at have fulgt med fra sidelinjen: “Selvfølgelig har jeg fulgt med i alle de år, jeg har været ude, og jeg så også den sidste runde. Det var spændende. Men det er ikke, fordi jeg er fan af et hold sådan rigtigt,” siger Andersen til Bold.

Stadig sympati for de gamle klubfarver

Selvom det måske lyder som om Andersen har mistet kontakten til den danske fodboldscene, bliver det hurtigt klart at det ikke helt er tilfældet. Han bærer stadig en blød plet for de hold han engang støttede. “Da jeg var yngre, var jeg Brøndby-fan, men det har jeg også mistet lidt. Jeg kan faktisk godt lide FC Midtjylland,” deler Joachim og henviser til sine tidligere år brugt ved klubben.

Det lader dog ikke til at professionel fodbold helt tillader den samme form for fanskab som hos den almene supporter: “Jeg tror også bare, at når man er inde i gamet, så kan man ikke rigtig være fan på samme måde. Sådan tror jeg også mange andre her på landsholdet har det,” udtaler han videre.

Endnu spændende er spekulationerne om Andersens fremtidige karriereplaner – kunne han finde på at afslutte sine dage på grønsværen i Superligaen? Svaret er ikke hugget i sten. “Jeg kunne godt tænke mig at slutte af i Superligaen,” siger Andersen først – men understreger derefter hurtigt tvivlen: “Men igen hvis jeg har muligheden for at slutte af i udlandet i en god klub, så kunne det også være at foretrække.” Hans karrierevalg synes endnu ikke fastlagt; måske vil skæbnen føre ham hjem eller måske fortsætter eventyret internationalt.

Interessen for de hjemlige ligaforhold blandt landsholdsspillere giver anledning til mange personlige historier. Og som Joachim Andersen selv udtrykker: “Det kommer også an på, hvor man er i sin karriere, og hvor man er fysisk.” Kun tiden vil fortælle om vi får glæden af at se ham boltre sig på danske grønsværer igen. Indtil da kan vi nyde synet af ham kæmpe med de bedste af de bedste i verdens måske mest intense fodboldliga.