Fra Englands grønsvær til Danmarks rød-hvide trøje – Sebastian Jensens uventede kald fra DBU

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

“Det kom som et chok,” udtrykker Sebastian Jensen med stor begejstring til Bold, og tilføjer yderligere: “Jeg er rigtig stolt over, at jeg er blevet kaldt op for dem, fordi jeg har altid gerne ville spille for Danmark.

En overraskelse fra DBU

Det var en ganske særlig dag for den engelskfødte målmand Sebastian Jensen, da han fik en højst uventet besked. For første gang i hans karriere har Dansk Boldspil-Union (DBU) valgt at inkludere ham i truppen, denne gang til U18-landsholdets kommende samling. Trods tidligere deltagelse i det engelske U15- og U16-landsholdsarrangementer, har Jensen aldrig tidligere haft fornøjelsen af at repræsentere Danmark, hvilket gjorde udtagelsen til noget af en positiv overraskelse for den unge spiller.

“Det kom som et chok,” udtrykker Sebastian Jensen med stor begejstring til Bold, og tilføjer yderligere: “Jeg er rigtig stolt over, at jeg er blevet kaldt op for dem, fordi jeg har altid gerne ville spille for Danmark. Så ja, det har været rigtig godt.” Denne stolthed og glæde over endelig at få muligheden for at iføre sig den røde og hvide trøje kan man næsten mærke vibrere gennem hans ord.

Fra englands grønsvære til dansk jord

Jensen, der blev født i Macclesfield med danske rødder takket være sine forældre, har indtil nu ikke haft meget kontakt med DBU. Hans fodboldliv og landsholdserfaringer har primært fundet sted på de britiske øer. “Jeg tror ikke, at man i Danmark har vidst noget om mig. Men det gør de nu, og det er godt,” siger han reflekterende over sin hidtidige anonymitet i det danske fodboldsystem.

Beslutningen om at tage springet fra England til Danmark virker både velovervejet og hjertevarm: “Det er, fordi jeg gerne vil prøve at spille for Danmark. Min far og mor er begge to fra Danmark, så det er dem, jeg vil spille for.” Det lader til at familiebåndene vejer tungt i Jensens valg og fremtidige ambitioner om nationalt fodboldspil.

Faderen Brian ‘The Beast’ Jensen – selv tidligere målmand på A-landsholdet – gemmer ikke på sin faderlige stolthed: “Jeg er ekstremt stolt af ham. Det er det her, som vi altid har drømt om… Nu får han nogle muligheder i Danmark, hvor han kan spille noget fodbold og have det sjovt,” fortæller han med tydelig affektion til Ekstra Bladet.

Nu hvor Sebastian Jensen ser frem mod sin potentielle debut på U18-landsholdet mod Tyskland den 22. maj, gør han sig klar til nye eventyr på danske græstæpper. Med målmandshandskerne pakket og hjertet fuld af gåpåmod drømmer han om en fremtid i de danske landsholds farver – et dristigt men velkomment skift for en ung spiller med store mål. Og som han selv siger med et smil: “Det var på tide.”