Morten Hjulmand – Danmarks nye fodboldkomet lyser op på den internationale scene

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Denne klausul har sat prisen på Danmarks nyeste fodboldhit: 600 millioner kroner skal der til for at lokke ham væk fra den femårige kontrakt med den portugisiske klub.
Morten Hjulmands talent er ikke længere kun kendt i Italien og Portugal – hele Danmark står bag ham.

Morten Hjulmand – Danmarks nye fodboldstjerne

Roligans må have fået endnu en grund til at juble, for Morten Hjulmands præstationer på landsholdet har ikke ladet meget tilbage at ønske. Med en imponerende indsats og et spektakulært mål mod England i den seneste landskamp, har denne 24-årige dynamo begejstret fodboldfans over hele landet. Det var en præstation, der efterfølgende høstede masser af roser, og som har cementeret ham som en af landets mest omtalte spillere.

Hans vej til toppen af dansk fodbold blev brolagt med et skifte fra Lecce til Sporting Lissabon, hvor han fik indføjet en frikøbsklausul – ganske som det er kutyme i portugisisk fodbold. Denne klausul har sat prisen på Danmarks nyeste fodboldhit: 600 millioner kroner skal der til for at lokke ham væk fra den femårige kontrakt med den portugisiske klub. Og selvom sådanne frikøbsklausuler ofte er til forhandling, er det lige nu ikke tilfældet med Hjulmand, som ekstraordinære præstationer har gjort næsten uvurderlig.

Spejderne samles på tribunerne

Torsdagens opgør mod England på Frankfurt Arena blev et udstillingsvindue for Hjulmands talent, hvor repræsentanter fra topklubber som Manchester United, Paris Saint-Germain, Tottenham og Barcelona var samlet for at følge hans præstation. Det siger noget om interessen for denne unge spiller, hvis karriere bestemt synes at være på en eksponentiel opadgående kurve.

“Det er kun de absolut største, europæiske klubber, der kan være med,” citeres der fra Ekstra Bladet om kampen om Hjulmands underskrift. Efter kun ni landskampe og først nu ved EM-slutrunden får resten af Europa øjnene op for hans evner. Fra et skifte sidste sommer værdsat til omkring 90 millioner kroner, står han nu i spidsen for Sporting Lissabon som mester og en del af Årets Hold i Portugal.

Men selvom rygterne svirrer om interesse fra klubber som Manchester United, tyder intet i øjeblikket på, at de vil møde den høje pris denne sommer. Sportslig success kommer sjældent alene; næste store test bliver kampen mod Serbien tirsdag, hvor Danmark kan sikre sig videre deltagelse ved EM fra gruppespillet.

Nu venter der både Champions League-eventyr og afgørende kampe med landsholdet. Morten Hjulmands talent er ikke længere kun kendt i Italien og Portugal – hele Danmark står bag ham. Lad os se hvilke højder denne energiske midtbanespiller vil nå fremover; én ting er dog sikker – de danske roligans elsker ham!