Når premier league-stjernerne må udholde jetlag for kommercielle interesser – tottenhams og newcastles udfordrende post-sæson tur til australien

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

En lang rejse efter en lang sæson

For de fleste fodboldspillere ville afslutningen på en grueling Premier League-sæson normalt betyde en velfortjent pause, især i et år præget af store internationale turneringer som EM og Copa America. Men for Tottenham og Newcastle er virkeligheden en anden. Disse to klubber har sat kurs mod den australske by Melbourne, hvor de skal deltage i en træningskamp, der – på papiret – ikke har nogen reel betydning. Efter mere end 20 timers flyvning er det spørgsmålet, om træthed og jetlag vil kaste skygger over denne sportslige begivenhed.

For Newcastle, som allerede har kæmpet sig igennem 51 kampe i denne sæson, ligger der endda en ekstra udfordring i vente. De skal møde et lokalt hold i endnu en kamp, hvilket skaber yderligere belastning for spillerne. Denne beslutning har ikke overraskende høstet kritik fra flere sider. Alan Shearer, den tidligere Newcastle-stjerne, har blandt andet beskrevet planlægningen som “vanvittig”.

Trænerens perspektiv

Hos Tottenham er tonen lidt anderledes. Deres cheftræner Ange Postecoglou ser situationen fra et andet perspektiv. Selvom han erkender at kampene kommer meget tæt på sæsonafslutningen, så ser han også noget positivt i det:

“At spille en kamp to dage efter sæsonafslutningen har en slags substans for os,” forklarede han efter sit holds 3-0 sejr over Sheffield United.

Men tro ikke at Postecoglou er blind for de potentielle konsekvenser af denne beslutning. Han er tydelig i sin kommunikation omkring prioriteringerne ved europæisk deltagelse:

“Det er ingen hemmelighed, at det her både handler om eksponering og økonomi,” sagde Postecoglou og tilføjede ifølge Ekstra Bladet: “Hvis vi havde spillet i Europa i år, havde jeg ikke tilladt det.”

Han antyder også at fremtidens planer kan blive anderledes: “Hvis vi spiller i Europa næste år, så tror jeg ikke, at du ser det her ske.”

Derudover rejser Tottenham til Australien uden Pierre-Emile Højbjerg, hvilket kan give anledning til spekulationer om den danske spillers fremtid hos klubben.

Selvom disse post-sæson kampe måske virker malplacerede og utidige for mange fodboldfans og spillere – og bærer præg af kommercielle interesser mere end sportsligt værdifulde – så må vi ikke glemme det unikke ved hver situation. For Tottenham synes der at være en sølvforing med denne tur til Australien; men kun tiden vil vise om de lange timer i luften vil betale sig på lang sigt.