Danmarks em-drama – Hjulmand lover fart og passion mod slovenien – er du klar til det ultimative fodboldbrag?

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det kan næppe være nemt for de danske drenge at holde fødderne på jorden med sådanne løfter om kampklarhed, men Hjulmands ord gav alligevel et behageligt løfte om en forestående fodboldfest.
Med landstrænerens ord resonanserende i ørerne går nationens håb ind på grønsværen fuldt tanket op med både strategi og passion – parat til at give alt for sejren ved EM-slutrunden mod Slovenien.

Forventninger i top før EM-brag

Kasper Hjulmand, Danmarks fodboldlandstræner, er en mand med en mission. Sådan føltes det i hvert fald, da han foran et skare af journalister – heriblandt en fra DR – løftede sløret for, at både strategi og holdets ånd var finpudset til perfektion forud for åbningskampen mod Slovenien ved EM-slutrunden. “Alle mand er klar, og taktikken er på plads,” forsikrede han.

Det kan næppe være nemt for de danske drenge at holde fødderne på jorden med sådanne løfter om kampklarhed, men Hjulmands ord gav alligevel et behageligt løfte om en forestående fodboldfest. Med kampstart planlagt til kl. 18.00 søndag aften i Stuttgart kunne de danske tilhængere begynde nedtællingen til, hvad der uden tvivl ville være et drama af de store på grønsværen.

“Vroom, vroom,” som Hjulmand selv sagde på pressemødet, iført den uundgåelige selvsikkerhed. En metafor for fuld fart fremad og skuldrene nede – en taktik, der lader til at være helt central for det danske hold.

Sidste finjusteringer før kickoff

På stadion vil spillernes fodarbejde blive sat på den ultimate prøve, men inden da er der møder og strategisnak på programmet. “Vi skal lade op til at fyre den af,” delte Hjulmand strategien bag scenen med DR Sporten. “En god koncentration, men også en frisættelse.” Den charismatiske træner understregede needet for at være offensiv i tankegangen og parat til sejr.

Landstrænerens ord var ikke blot tom snak; hans tillid syntes bygget på et klart billede af et landshold stærkt både fysisk og taktisk. Og selv hvis ikke alt flasker sig – hvilket enhver fodboldfan ved hører til sjældenhederne – så er lidenskaben trumfkortet: “De eventuelle mangler opvejes ved at pøse passion ud over tingene,” understregede han med overbevisning.

Med tusindvis af danskere ventet sydpå for at heppe på deres helte – hele 17.000 berettiget via ‘rødbedepasset’ – vokser stemningen omkring denne kamp eksponentielt. Både Hjulmand og Christian Eriksen selv virkede begejstrede over udsigten til denne folkefest.

“Det er noget af det, der animerer os,” sagde Hjulmand om den rød-hvide horde ventet på tribunerne, et citat givet i interviewet med DR.

Christian Eriksen delte også sin spænding med DR’s journalist: “Jeg tror aldrig, at det forlader en.” Han anerkendte smittende effekt af spændingen og glæden blandt både journalister og spillere: “Det smitter af, og det gør det også på os.”

Så når fløjten lyder og kampen begynder, vil hele Danmark holde vejret. Med landstrænerens ord resonanserende i ørerne går nationens håb ind på grønsværen fuldt tanket op med både strategi og passion – parat til at give alt for sejren ved EM-slutrunden mod Slovenien.