Fra stille dreng til em’s farligste angriber – Benjamin Šeškos utrolige rejse!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Sloveniens nye fodboldhåb og EM-deltageren Šeško får rosende ord med på vejen fra Danmarks egen landstræner Kasper Hjulmand: “Han har hele pakken,” mens angriberkollegaen Yussuf Poulsen udtrykker tillid til, at “den danske forsvarskæde kan stoppe ham.” Men denne 195 centimeter høje angriber, som så mange nu frygter på banen, huskes i hjembyen for noget helt andet.

Fra Slovenske Græsgange til EM’s Spotlys
Den slovenske idyl er måske ikke det første, man forbinder med international fodboldsucces. Men fra de grønne fodboldbaner i den lille by Radeče har én ung mand gjort noget ved den forestilling. Benjamin Šeško, en navn der sikkert får det danske trænerteam til at tage en ekstra gennemgang af deres taktikbog.

Sloveniens nye fodboldhåb og EM-deltageren Šeško får rosende ord med på vejen fra Danmarks egen landstræner Kasper Hjulmand: “Han har hele pakken,” mens angriberkollegaen Yussuf Poulsen udtrykker tillid til, at “den danske forsvarskæde kan stoppe ham.” Men denne 195 centimeter høje angriber, som så mange nu frygter på banen, huskes i hjembyen for noget helt andet.

“**Han var en meget stille dreng**,” fortæller Jernej Ceh, Šeškos barndomstræner til DR Sporten. “Han lyttede altid, han var genert, men han kunne virkelig godt lide at spille fodbold. Og han var vild med at komme ud på banen og træne og sågar blive efter træning for at øve sig på at score mål.” Der ligger altså en historie om ydmyghed og lidenskab bag den unge slovenske spiller, som nu brager igennem på den internationale fodboldscene.

Byens Stolthed og Lokale Helt

Det er ægte småbyscharme i Radeče. Et samfund hvor enhver nyhed om Benjas bedrifter spreder sig som ringe i vandet. Og selvom han nu befinder sig langt væk fra de velkendte gader og grønsværen, hvor hans fodboldfærd begyndte, er forbindelsen til rødderne intakt.

Judita Sternisa, en nabo fra stadionet hvor Šeško spillede som barn, mindes: “Jeg har kendt Benja siden, han gik i børnehave,” fortæller hun. “Han var her på stadion hver dag, selv når der ikke var træning. Og nu til dags når han har fri, kommer han her stadig med sine gamle venner. Han har ikke glemt Radeče, og han nyder virkelig at komme tilbage her.”

Denne dybe lokalpatriotisme og jordforbindelse er måske hemmeligheden bag Šeškos styrke på banen – en fysisk og psykisk grundvold skabt i ungdommens uskyldige leg på de slovenske marker.

Et Spejl for Fremtidens Håb

I et land hvor fodboldhistorier ikke fylder meget i nationalannalerne, er Sloveniens anden EM-slutrunde et kapitel for sig. Og selvom nationens håb ej hviler tungt på resultater lige nu, giver spillere som Šeško anledning til at drømme store drømme – også blandt de børn der leger på de samme græsplæner som deres helt engang gjorde.

Med Šeškos succeshistorie følger et lys af muligheder for næste generation – ikke kun i Radeče men over hele Slovenien. Det er historier som disse der inspirerer små fødder til at sparke bolden lidt hårdere og løbe lidt hurtigere mod målet om at blive landets næste store stjerne.

Danmark møder Slovenien i åbningskampen søndag d. 16. juni kl. 18 – en kamp man kan se på DR1 eller følge via forskellige DR-platforme. Klarer Danmark presset fra den lokale slovenske helt? Kun tiden vil vise om Šeško’s uskyldige barndomsdrømme vil udfolde sig endnu engang på den europæiske scene eller om Danmarks forsvar formår at holde stand mod dette nye talent. Husk også ‘Feinschmeker’ på DRTV for de grundigste analyser før kampene!

Benjamin Šeškos rejse fremstår næsten som et moderne eventyr – fra en grønklædt slovensk barndom til Europas pulserende stadions – og giver os alle sammen en grund til igen at huske på magien ved sportens verden; hvordan den kan løfte en stille dreng fra Radeče ind i vores allesammens hjerte.