Dansk Fodboldlandsholdet forstærkes – en ny stjerne stiger op

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Med dna-analyser har han peget på tiltalte eller en nær slægtning som ejer af det fundne dna.
Og så langt væk fra Danmark tager præsident Joe Biden fat på det følsomme emne om grænser og migration ved at stramme grebet om den amerikanske sydgrænse og midlertidigt lukke ned for illegal indvandring – et “nødvendigt skridt”, som han kalder det.

Et styrket dansk fodboldlandshold

Der er travlhed i den danske fodboldlejr forud for EM, og en ekstra spiller har fået opkaldet, der kan ændre hans liv. Kasper Hjulmand, landstræneren med de store briller og en kæmpe passion for spillet, har besluttet at udvide sin trup. Det sker ikke hver dag, at en ekstra mand får chancen for at repræsentere Dannebrog på grønsværen, så spændingen er til at føle på.

Samtidig bliver det idylliske billede af Holbæk Kommune plettet af bekymring, efter fund af asbest har påkaldt sig særlig opmærksomhed. I kølvandet på TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’ og dens udstilling af miljøanalysefusk, har kommunens forældre deltaget i et møde om deres børns sikkerhed. Asbestfundet ved børnehuset Villa Kulla vækker særlige bekymringer hos forældre som Frederikke Karst, der kalder situationen “bekymrende og deprimerende.”

Cybertrusler og national sikkerhed

Når forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) taler med alvor i stemmen om en “alvorlig situation”, lytter vi. På et pressemøde har ministeren annonceret, at trusselniveauet for destruktive cyberangreb hæves fra lav til middel. “Vi bevæger os ind i en alvorlig situation,” sagde han og pegede på Ruslands voksende aggressive adfærd som en årsag til øget sårbarhed blandt virksomheder og myndigheder, ifølge nyheder.tv2.dk. Beslutningen støttes af indberetninger fra både Forsvarets Efterretningstjeneste og Politiets Efterretningstjeneste om intensiveret hybridkrig.

I retten giver dna-forskning nyt lys over gamle mysterier. Eske Willerslev, den verdenskendte forsker med viden om vores fortidige slægtninge ned til de mindste gener, bidrager nu til opløsningen af Emilie Meng-sagen. Med dna-analyser har han peget på tiltalte eller en nær slægtning som ejer af det fundne dna.

Historien tager også en tur gennem kunstens korridorer, når et maleri som ‘Fra Københavns Børs’ af P.S. Krøyer reddes fra flammerne og får lov til at fortsætte sin fortælling på Skagens Museum.

Og så langt væk fra Danmark tager præsident Joe Biden fat på det følsomme emne om grænser og migration ved at stramme grebet om den amerikanske sydgrænse og midlertidigt lukke ned for illegal indvandring – et “nødvendigt skridt”, som han kalder det.

Dagens nyhedsbillede viser os igen mangfoldigheden i det globale samfund – fra grønsværens helte til digitale trusselsbilleder og de bevarte skatte imellem historiens sider. Vi befinder os i et konstant skiftende landskab af begivenheder, hvor intet synes stationært længe nok til at tegne i sandet.