Dansk fodboldmagi – en uforglemmelig aften i parken

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det var en fest for fodboldelskere, da Parken onsdag aften blev omdannet til en sand gladiatorkamp melde de skandinaviske brødre.
Selvom Sverige kortvarigt fik udlignet ved Alexander Isak, skulle det vise sig at være danskernes aften.
Med en “knastør afslutning” sikrede han sejren og bekræftede sin status som Danmarks magiker på grønsværen.

Det var en fest for fodboldelskere, da Parken onsdag aften blev omdannet til en sand gladiatorkamp melde de skandinaviske brødre. Danmark og Sverige krydsede klinger i en testkamp, hvor resultatet ville give et praj om holdenes form før den forestående EM-slutrunde. Og sikken en kamp det blev!

En flyvende start

Forventningens glæde funklede i øjnene på de danske tilskuere, da spillerne trådte ind på grønsværen. Og hold nu fast, de skulle ikke vente længe på at juble. Pierre-Emile Højbjerg, der med kaptajnbindet solidt fastgjort om armen, tog ansvaret og hamrede bolden i nettet allerede efter 78 sekunder. “1-0 efter 78 sekunder,” som man ville sige. Det var et øjeblik, der satte standarden for resten af aftenen.

Landstræner Kasper Hjulmands taktiske manøvrer syntes at betale sig fra start, selvom hans valg måske havde hævet nogle øjenbryn inden fløjten lød. Frederik Rønnow vogtede målet som en sand kriger, mens Christian Nørgaard styrede slagets gang på midten med både finesse og kraft.

Eriksen tryller igen

Selvom Sverige kortvarigt fik udlignet ved Alexander Isak, skulle det vise sig at være danskernes aften. For med få minutter igen af kampen trådte Christian Eriksen ind i spotlightet. Med en “knastør afslutning” sikrede han sejren og bekræftede sin status som Danmarks magiker på grønsværen. Om hans afgørende scoring sagde han efterfølgende til DR: “Jeg så åbningen og tænkte bare ‘hvorfor ikke?'”. Og godt for Danmark at han tænkte sådan!

Denne sejr giver optimisme og spænding forud for EM-slutrunden i Tyskland, hvor Danmark snart skal vise sit værd mod de store fodboldnationer. På lørdag skal landsholdet ryste de sidste sommerfugle af sig i testkampen mod Norge, før det går løs mod Slovenien den 16. juni.

Vi kan næppe vente med at følge drengenes rejse ved EM – hvis denne kamp har lært os noget, så er det at vores drenge har hjerte og talent til at gå hele vejen! Lad os krydse fingre for at dette blot var begyndelsen på en uforglemmelig sommer med dansk fodboldmagi! Opdateres…