Danske fodboldfans klar til at male Tyskland rødt og hvidt ved EM

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Men nu står en ny slutrunde for døren, og denne gang bliver den afholdt hos vores naboer sydpå i Tyskland – et land med en rig fodboldtradition, som mange af vores spillere kender helt ind til benet.
Den hjemlige følelse blandt de danske spillere bliver kun forstærket af deres personlige relationer til det tyske fodboldmiljø.

De danske spillere ser frem til en hjemlig stemning i Tyskland

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske fodboldlandshold har haft sine op- og nedture. Den seneste store turnering, verdensmesterskabet i Qatar, var måske ikke den fest, vi alle havde håbet på. Kolde decemberdage og et tidligt farvel til mesterskabet efter gruppekampene stod i skarp kontrast til sommerens festligheder året før. Men nu står en ny slutrunde for døren, og denne gang bliver den afholdt hos vores naboer sydpå i Tyskland – et land med en rig fodboldtradition, som mange af vores spillere kender helt ind til benet.

Landstræneren selv, Kasper Hjulmand, der tidligere har vist sit værd som træner i Mainz, ser særdeles meget frem til turen sydover: “Det er jo en drøm, at det foregår i Tyskland. Det er et fantastisk fodboldland, og passionen for fodbold er kæmpestor – og så er det fantastisk, at så mange danskere tager på tur og maler Tyskland rødt og hvidt,” sagde han forventningsfuldt til DR Sporten.

Danske fans er klar til at indtage tyske stadions

En ting er sikkert: når landsholdet sparker EM i gang mod Slovenien på søndag, kan de forvente at se masser af rødt og hvidt på tribunerne. Flere end 50.000 danske fans har sikret sig billetter, og hvis man skal tro midtbanespiller Christian Nørgaard, så bliver det nemmere for dem end ved sidste store slutrunde: “Det er fedt, at der kommer så mange og støtter os. Det er jo også lidt nemmere, end det var til seneste slutrunde,” konstaterede han.

Den hjemlige følelse blandt de danske spillere bliver kun forstærket af deres personlige relationer til det tyske fodboldmiljø. Spillere som Yussuf Poulsen fra RB Leipzig udtrykker stor begejstring for den atmosfære og passion for fodbolden, som de finder unik i Tyskland. Og selvom forsvarsspiller Andreas Christensen glæder sig over den store fanopbakning fra en relativ kold dag i Tivoli tidligere på året, håber han på at kunne tage den følelse med videre ind i turneringen.

EM-feberen har altså indfundet sig blandt de danske fodboldherrer – ikke kun pga. spillet på banen men også takket være et særligt bånd mellem spillerne og værtsnationen Tyskland – et bånd der uden tvivl vil blive fejret både inde på stadionerne og ude blandt fansene. Jannik Vestergaards personlige relationer til landet gør bare oplevelsen endnu mere speciel – noget der kan være drivkraften bag endnu en mindeværdig turnering for Danmark.

Husk at tune ind på DR1 eller DRTV samt LIGA på P4 denne søndag kl. 18.00 for at opleve startskuddet på Danmarks EM-eventyr!