Em-guldfieber – drømmen om guld raser i Danmark

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Han fortsætter med et godt råd: “Så var jeg økonomisk rådgiver, ville jeg sige, at der var penge direkte ud ad vinduet at spille på Danmark som europamester.” Ja, fodbold kan være grusomt for tegnebogen hvis man ikke passer på.

Em-guldfieber griber danskerne

Kan du mærke det? EM-feberen sniger sig ind over Danmark, og med den en boblende optimisme og drømmen om at se vores drenge løfte pokalen. Det er ikke kun på tribunerne og i stuerne, hvor spændingen bygger sig op – også hos bookmakerne kan man mærke forventningens glød. Forestil dig scenariet: Danmark triumferer, og jublen vil ingen ende tage. Og der er allerede sat tal på euforien; Danske Spil kunne meget vel finde sig selv i at udbetale intet mindre end ti millioner dejlige danske kroner til de håbefulde sjæle, der har sat deres lid til landsholdet.

Men vent, det stopper ikke her! Når EM-bølgen ruller videre, og kampene intensiveres, ja så vil dette tal formodentligt skrue sig yderligere opad. Tænk engang – flere millioner står på spil, bogstaveligt talt. Og hos Danske Spil holder de vejret og håber sammen med resten af nationen. “Vi krydser i dén grad fingre for, at vi får lov at udbetale de mange millioner om en god måned,” siger Mathias Reimer Larsen fra Danske Spil til B.T.

Er guldfeberen Økonomisk forsvarlig?

Men lad os nu alle sammen holde hovedet koldt et øjeblik. For selvom hjertet måske bløder rød-hvidt, og vi alle savner at gentage triumpfen fra ’92, så må vi lytte til eksperterne når det kommer til den økonomiske realisme. B.T.s sportschef sætter tingene lidt i perspektiv: “Hvis man skulle trække vinderen fra en kasse med 200 sedler, ville der nok kun stå Danmark på en af sedlerne.” Ikke ligefrem overbevisende odds hvis du spørger ham.

Han fortsætter med et godt råd: “Så var jeg økonomisk rådgiver, ville jeg sige, at der var penge direkte ud ad vinduet at spille på Danmark som europamester.” Ja, fodbold kan være grusomt for tegnebogen hvis man ikke passer på. Men han anerkender også den følelse, der driver værket: “Men fodbold handler om følelser, og jeg kan godt forstå trangen til at tro på mirakler.”

Og lad os nu være ærlige – hvem elsker ikke et godt mirakel? Så mens vi måske skal passe på ikke at satse huslejen på guld-drømmen, så er det svært helt at undertrykke håbet.

Første skridt mod den gyldne drøm tages søndag. Her går jagten ind på de første point når Slovenien står overfor Danmarks helte i den første gruppekamp. Og hvem ved – måske bliver denne sommer en hvor små mirakler blomstrer på grønsværen!