Eksperternes dom – kan Højlund redde danmarks em-drømme?

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Og når en personlighed som Henrik ‘Store’ Larsen, der selv har skrevet sig ind i de rød-hvide fodboldannaler, spår en afgørende rolle for ungersvenden, så lytter man efter.
Med et glimt i øjet sammenligner han Højlund med et par andre store navne fra dansk fodbolds guldalder: “Vi har ikke haft sådan en angriber siden Preben Elkjær, selv om Flemming Povlsen nok ville mene, at han var det.

Rasmus Højlund – Danmarks EM-Joker

Rasmus Højlunds betydning for det danske fodboldlandshold til den forestående EM-slutrunde er et varmt emne blandt eksperter og fans. Og når en personlighed som Henrik ‘Store’ Larsen, der selv har skrevet sig ind i de rød-hvide fodboldannaler, spår en afgørende rolle for ungersvenden, så lytter man efter. Larsens vurdering i ‘Rød-hvide minder’ på Bold-programmet gør det klart: uden Højlund på toppen af sit spil, kan Danmark have svært ved at nå langt i turneringen.

Den tidligere angriber, der nu hyldes med samlekort og stickers hos Topps, peger på Højlunds målfarlighed som en nøglefaktor. “Han bliver meget vigtigt. Vi skal bruge de mål, og det har han også vist på landsholdet. Han er klar til at sparke den ind, når den kommer ind i det lille felt,” fortæller Henrik ‘Store’ Larsen til Ekstra Bladet om Højlunds potentiale.

Fra Legende til Mentor

Larsen deler beredvilligt ud af sin erfaring fra sine egne dage på grønsværen, hvor han blev nationalhelt under EM i 1992. Med et glimt i øjet sammenligner han Højlund med et par andre store navne fra dansk fodbolds guldalder: “Vi har ikke haft sådan en angriber siden Preben Elkjær, selv om Flemming Povlsen nok ville mene, at han var det. Flemming var alle vegne på banen.” Men Larsen understreger, at Højlund ikke kun er målscorer; hans rolle er større end som så.

Henrik Larsen toner frem som en mentorfigur for den danske landstræner Kasper Hjulmand og hans spillere. “Højlund er mere end målscorer. Jeg tænker, at hvis vi skal nå rigtig langt ved EM, skal han ramme storformen til sommer,” siger Henrik Larsen ifølge Ekstra Bladet. Det bliver fascinerende at følge med i, om den unge Manchester United-stjerne kan leve op til de forventninger og håb, som ‘Store’ Larsen så tydeligt har sat sit præg på.

I programmet ‘Rød-hvide minder’ får seerne også lejlighed til at dykke ned i Henrik ‘Store’ Larsens egne magiske øjeblikke iført Dannebrog på brystet – en karriere, der fortsat inspirerer de nye generationer af fodboldspillere. Og med rådene fra så erfaren en kæmpe har både Hjulmand og hans tropper noget guldværdigt at tage med sig ind i sommerens europamesterskabsslutspil.