Fair play eller faldgrube? Jacob Neestrups opgør med Superligaens strukturelle udfordringer

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det var en lettet, men også bekymret Jacob Neestrup, som stod foran pressen efter en sejr, der sikrede FC København europæisk fodbold næste sæson.
“Vi er fire point fra at blive danske mestre, og så skal det hele sættes på spil i én kamp,” sagde han og understregede problematikken ved den nuværende struktur.

Et spørgsmål om fair play

Det var en lettet, men også bekymret Jacob Neestrup, som stod foran pressen efter en sejr, der sikrede FC København europæisk fodbold næste sæson. Men det var ikke kun lettelsen, der prægede FCK-træneren denne dag. Neestrup udtrykte sine frustrationer over et system, hvor hans hold, der længe havde været med i toppen af dansk fodbold, risikerede at gå glip af alt på grund af et enkelt opgør. “Vi er fire point fra at blive danske mestre, og så skal det hele sættes på spil i én kamp,” sagde han og understregede problematikken ved den nuværende struktur.

Forestil jer scenariet: et fodboldhold arbejder sig gennem en lang sæson med sved og tårer – kun for muligvis at miste det hele i 90 minutters skæbnekamp. Det lyder næsten som manuskriptet til en nervepirrende sportsfilm, men for Neestrup var dette en knap så underholdende virkelighed. Han kunne ikke se retfærdigheden i, at et hold i FC Københavns position skulle balancere på en knivsæg – alt på spil mod Superligaens syvendeplads. “Det er ikke fair,” sagde han klart og tydeligt til Ekstra Bladet.

En struktur med konsekvenser

For den engagerede cheftræner handlede det om mere end blot FC Københavns skuffelse; det var et større billede af dansk fodbolds integritet og ansvarlighed. “Det er uansvarligt på dansk fodbolds vegne, at man som udgangspunkt ikke sender de bedste danske hold i Europa,” udtalte han med tyngde. Neestrup så frem til at deltage i anden runde af Conference League-kvalifikationen takket være sejren over Randers FC, men hans ord bar præg af en mand, som ønskede ændringer for sportens skyld.

Selvom denne gang heldet var med FCK og de sikrede europæisk deltagelse, står man tilbage med spørgsmålet: Er det rimeligt, at et helt års indsats kan blive nulstillet af én kamp? For Neestrup og sandsynligvis mange fans er svaret ganske klart. Og mens Superligaen utvivlsomt har leveret drama og spænding lige til det sidste fløjt, rejser diskussionen sig om kostprisen ved dette spændingsmoment. Er det fair play? Er det hvad fansene fortjener? Eller kunne der være plads til endnu mere hedeslag i dansk fodbolds sommerplan?