Når drømmen brister – Brøndby if’s næsten-mesterskab og röckers uudslukkelige håb

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det var ikke kun de nuværende Brøndby-spillere, der mærkede stikket af den mislykkede finalekamp; også tidligere BIF-stopper Benedikt Röcker sad klinet til skærmen hjemme i Tyskland og håbede, længtes og led med sit gamle hold.

Et hjerteskærende farvel til guldet

Det var en søndag, hvor håbet skulle have fået vinger på Brøndby Stadion. Jesper Sørensens mænd var så nær ved de gyldne øjeblikke, så nær at kunne indskrive sig i historiebøgerne som de 12-foldige danske mestre. Men skæbnen ville det anderledes. AGF’s besøg blev ikke et triumftog, men en dyster affære, hvor det omhyggeligt forberedte mesterskabsmanuskript blev flået i stykker for øjnene af et publikum, hvis elektriske energi forvandledes til chok og tomhed. Guldet, som syntes inden for rækkevidde, glippede på den mest grusomme måde og endte i hænderne på konkurrenterne fra Herning.

Benedikt Röcker: “en oplevelse jeg aldrig glemmer”

Det var ikke kun de nuværende Brøndby-spillere, der mærkede stikket af den mislykkede finalekamp; også tidligere BIF-stopper Benedikt Röcker sad klinet til skærmen hjemme i Tyskland og håbede, længtes og led med sit gamle hold. “Alle var så glade, og så kom søndagen endelig. For mig var det en ødelæggende følelse. Jeg føler mig så trist på vegne af alle spillere, hele klubben og særligt for fansene,” sagde Röcker i et følelsesladet interview med Bold.

Den bitterhed og sorg blandt spillerne og tilhængerne rummede en genganger fra 2018, hvor Röcker selv oplevede noget lignende: “Glemmer jeg desværre aldrig,” lød det tungt fra ham. Den gang havde Brøndby-folket også været uhyggeligt nær ved herligheden før en brat nedtur. Röcker beskrev følelsen efter at have mistet guldet som noget, der vil prege ham evigt.

Men selv midt i nedturens dyb kan man finde håbets spirer. Benedikt Röcker er ikke nervøs for Brøndby’s fremtid: “Men jeg er sikker på, at jeg kender klubben godt nok til, jeg kan sige, de bliver stærkere af det her,” udtrykte han tillid til klubbens genopstandelse. Og han pointerede særligt det unikke samhold mellem spillere og fans: “Jeg kan ikke tænke på andre klubber, hvor du har dette bånd.”

Der er intet tvivl om at Röckers hjerte stadig banker for den klub, han engang kæmpede for på banen – et bånd cementeret ikke kun gennem succeser, men også gennem fælles skuffelser. Med erfaring fra fodboldlivets op- og nedture ser han både udfordringerne og mulighederne i de smertelige øjeblikke.

For selvom Benedikt Röcker nu har fundet nye græsgange som First Team Manager hos Greuther Fürth i 2. Bundesligaen, bærer han stadig Brøndby tæt ved sit hjerte. Og med hans ord om at bruge den tunge erfaring konstruktivt erklærede han sin overbevisning om at Brøndby vil finde vej tilbage til toppen: “Ja, det kan mærkes sæsonen efter,” reflekterede Röcker over sidste sæsons mareridtsafslutning – alligevel fuld af tro på en sejrrig fremtid for sin tidligere klub.