Farvel til en rød legende – Joel Matip tager afsked med liverpool

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

En Æra Slutter i Liverpool

Det er tid til at sige farvel til en af de faste klipper på Liverpools hold. Joel Matip, den rutinerede forsvarsspiller, vil ikke længere være at finde på Anfield, når sæsonen fløjter af. Efter seks år i den berømte røde trøje, har Matip besluttet sig for at tage afsked med klubben, som han har hjulpet til tops i både England og Europa. Siden sin ankomst i 2016 fra Schalke 04, har Matip spillet en central rolle i forsvaret og har været med til at sikre både Premier League- og Champions League-titler til stolte Liverpudlians.

Fans og holdkammerater må nu forberede sig på en fremtid uden den 32-årige camerounske landsholdsspiller, der har efterladt et varigt indtryk med sin robuste forsvarsspil og evne til at score afgørende mål. Med 201 kampe under bæltet og 11 mål på sit CV for klubben, har Matips bidrag været uvurderligt.

Klopp Afsiger Lovord

Når en spiller af Matips kaliber annoncerer sin afgang, er det kun naturligt, at manager Jürgen Klopp kommer med nogle hjertevarme ord om hans tid i klubben. Og Klopp lægger ikke skjul på sin beundring for forsvarsspilleren:

– “I alle de år, jeg har været involveret i fodbold, tror jeg ikke, at jeg er stødt på mange spillere, der er mere elsket end Joel Matip. Jeg er ikke engang sikker på, at det ville være muligt at sige noget dårligt om ham,” deler Klopp med Ekstra Bladet.

Den tyske manager fortsætter med stor anerkendelse af Matips professionelle indstilling og menneskelige kvaliteter:

– “En vidunderlig professionel, en vidunderlig fodboldspiller og et vidunderligt menneske – vi har været velsignet med at have ham hos os,” siger Klopp i følge Ekstra Bladet.

At miste en så afholdt spiller kan være en udfordring for enhver klub. Men Klopp understreger også den standard Matip satte; ikke blot for sig selv men også som et eksempel for sine holdkammerater.

Nu begynder spekulationerne så småt om, hvem der kan udfylde det tomrum, Matip efterlader. Hvem skal nu stå vagt i Liverpools forsvar? Og hvor vil rejsen bringe Joel Matip hen næste gang? Disse spørgsmål vil tiden vise. Indtil da kan vi kun klappe af og sende vores bedste ønsker til Joel Matip – en sand rød legende.