FC nordsjællands mesterdrømme på gyngende grund – fra højde til fald i guldkampen

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Fra Højt til Lavt i Guldkampen

Det er som en rutsjebanetur for FC Nordsjælland at være med i toppen af dansk fodbold. På den ene side kan man næsten røre ved stjernerne, men på den anden side kan jorden hurtigt rive benene væk under en. Denne gang var det Brøndby, der spillede rollen som drømmetyven, da Jesper Sørensens mænd sendte FC Nordsjælland hjem med et smertefuldt 0-1 nederlag. Det var ikke bare et hvilket som helst nederlag, men derimod det første skår i mesterskabsspillet for Farum-holdet, der efter 32 kampe må begynde at se langt efter guldglansen.

Midt i skuffelsen stod Martin Frese og reflekterede over aftenens præstation. Han lagde ikke fingrene imellem, da han beskrev holdets indsats: “Vores niveau i kampen er ikke godt nok til at vinde guld. Der skal man være bedre. Især her i Brøndby, hvor det er en svær kulisse,” udtalte han og fortsatte: “Vi har været så gode i mange af vores andre kampe, men her mod Brøndby mangler vi det sidste.” Disse ærlige ord satte tydeligt billedet på den opgave, der venter holdet, hvis de stadig håber på at få fingrene i mesterskabs-trofæet.

Fremtiden Er Uvis

Selvom nederlaget har gjort vejen til guldet stejlere, så er kapløbet langtfra slut for FC Nordsjælland. Med to kampe tilbage af sæsonen, er der stadig håb om at indhente konkurrenterne – selvom det nu kræver lidt held og hjælp fra de andre hold. “Vi skulle have vundet i dag, hvis vi skulle være favoritter til guldet. Nu er der en noget længere vej. Men vi giver ikke op,” sagde Martin Frese med kampgejst og tilføjede: “Vi må se, hvordan det forløber sig, og vi skal vinde de to sidste kampe ligegyldigt hvad.”

Derudover spejder Nordsjælland mod Parken, hvor FC København og FC Midtjylland skal dyste. Et uafgjort resultat mellem disse to ville være ideelt for Farum-klubben. “Et uafgjort resultat ville være bedst for os, og det håber vi på. Men vi koncentrerer os om os selv, og vi skal vinde de to sidste kampe uanset hvad,” siger FCN-backen ifølge Ekstra Bladet.

Men selv drømmen om Champions League kan ikke holde på Frese efter sommerpausen. Hans planer ændres ikke trods udsigten til mulig succes: “Nej, det ville ikke ændre på noget,” slår han fast uden tøven.

Martin Frese har uden tvivl sat sit præg på FC Nordsjælland gennem 130 kampe med 13 mål og 11 assists – tal der vidner om både dedikation og talent. Nu resterer kun spændingen omkring Superligaens europæiske pladser og selvfølgelig de sidste hårrejsende kampe i jagten på medaljerne – en jagt hvor hver eneste boldberøring kan blive afgørende for fremtidens fodboldlandskab.