FCK’s topfolk i stormvejr – kritik af superligaens playoff-struktur udløser juridisk drama

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

“Der er så store krav til danske klubber – og specielt til FC København – i europæisk fodbold, og så er det helt, helt, helt vanvittigt, at du kan tabe en sæson på gulvet på én fodboldkamp over 11 måneder.” Og mens sportsdirektør Peter Christiansen mindeord om kampen som ‘den mest ulækre’ lød nærmest som noget fra en dystopisk roman om sportens undergang.

Det er ikke hver dag, at fodboldbossers skarpe tunger lander dem i varmt vand, men for FC Københavns Jacob Neestrup og Peter Christiansen ser det ud til at være tilfældet. Efter en nervepirrende kamp med høje indsatser og endnu større følelser, tog de to FCK-bosser pennen fattig og kritiserede åbent Superligaens playoff-struktur. Ikke overraskende rystede dette nogle fjer i det danske fodboldlandskab.

En sag under opsejling

Ifølge den velinformerede hjemmeside Bold.dk har Divisionsforeningen svinget hammeren og indledt en sag mod de to mænd fra København. Deres tilsyneladende brud på en aftale blandt klubberne i ligaen har fået flere af FCK’s konkurrenter til at klage. Det lyder måske lidt som en scene fra “Mean Girls” på grønsværen, men konsekvenserne kan blive alt andet end barnligt pjat. En bøde synes uundgåelig, og selvom FC Københavns kommunikationsafdeling p.t. holder kortene tæt ind til kroppen, kan denne sag blive en dyr lærestreg for de to bosser.

Brud på branchens etikette

Neestrup og Christiansens kommentarer efter kampen kunne man mærke var ladet med frustration. De tørre tal – 18 points forskel mellem FCK og Randers – gjorde kun deres synspunkt mere skarpt: “Det må jeg ærligt indrømme,” sagde Neestrup ifølge Ekstra Bladet. “Der er så store krav til danske klubber – og specielt til FC København – i europæisk fodbold, og så er det helt, helt, helt vanvittigt, at du kan tabe en sæson på gulvet på én fodboldkamp over 11 måneder.” Og mens sportsdirektør Peter Christiansen mindeord om kampen som ‘den mest ulækre’ lød nærmest som noget fra en dystopisk roman om sportens undergang.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen har gået i spagat for ikke at sige noget konkret om sagen eller de involverede parter. Men når cheftræneren og sportsdirektøren for Danmarks måske mest markante klub får mundkurv på af fodboldens øverste myndigheder, så rejser det ubehagelige spørgsmål om ytringsfrihed versus ligaens brandbeskyttelse.

Mens vi alle holder vejret for at se resultatet af denne stridighed blandt de danske fodboldaristokrater, skal FC København snart bevise deres værd i den næste runde af Conference League-kvalifikationen den 25. juli. Med eller uden yderligere kommentarer fra boss’erne vil bolden rulle videre – forhåbentlig med fair play både på banen og bag kulisserne.