Fra fodbold til tordenskyer – en søndagsaften med DRama i luften

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Søndag aften blev Danmarks fodboldentusiaster måske fristet til at løfte blikket fra boldspillets drama og kaste det op mod horisonten, hvor et helt andet spektakel foldede sig ud.
“Sommetider skjuler et uvejr sig i andre skyer og gråvejr, mens det andre gange er meget tydeligt, at uvejret er på vej,” som vi siger her på DR Vejret.

Søndag aften blev Danmarks fodboldentusiaster måske fristet til at løfte blikket fra boldspillets drama og kaste det op mod horisonten, hvor et helt andet spektakel foldede sig ud. For mens landsholdets præstationer fik hjerterne til at banke, tonede formidabelle tordenskyer frem i skumringen og varslede om en forestående meteorologisk forestilling.

Fra skærm til skyformationer

Det var ikke kun i de små hjem, at spændingen var at mærke. Naturen havde sin helt egen manuskript klar, da den iscenesatte et teatralsk vejrskifte. Medens vi her på DR Vejret fik tilsendt billeder fra forskellige kanter af Danmark, kunne folk direkte fra deres vinduer eller på sociale medier betragte de dramatiske skydannelser. “Sommetider skjuler et uvejr sig i andre skyer og gråvejr, mens det andre gange er meget tydeligt, at uvejret er på vej,” som vi siger her på DR Vejret.

De flotte himmelske scenerier, der blev fanget på film og foto, gav en forsmag på de intense vejrfænomener, vi kan opleve i vores lille kongerige. Og en særlig type sky trak sig især frem: rulleskyen – kendt blandt søfolk som ‘dravat’ og blandt meteorologerne som en gustfront. Denne imponerende luftmasse formede sig i pølseformede baner henover landskabet og varslede om styrken i den kommende byge.

En våd afslutning på weekend

Det var ikke kun showet på himlen, der gjorde weekenden bemærkelsesværdig. Nedbøren der fulgte med var alt andet end beskeden; over 20 millimeter vand dalede ned over Danmark i løbet af de to dage. Særligt Hørning nær Århus og Sønderjylland blev ramt af skybrud. Og lynene? De glimtede flittigt henover himlen med hele 336 registrerede lynnedslag søndag alene, ifølge DR Vejret.

Men frygt ej for langvarige gråvejrsdage – solrigere udsigter er nemlig lige på trapperne. “Savner du mere stabilt sommervejr, har du noget godt i vente i ugens løb,” lover de nyeste vejrprognoser os hos DR Vejret. Der loves både solstråler og temperaturstigninger sådan at termometret sniger sig op mod de mere sommerlige 23 grader ved ugens slutning.

Så næste gang naturen inviterer til sit eget show, husk da at nyde synet – måske med en paraply indenfor rækkevidde!