Schmeichel afviser klubfremtid – fokuserer 100% på landsholdets em-drøm!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Schmeichel lod sig ikke slå ud af aftenens nedtur og pegede på fortidens udfordringer som kilde til håb: “Jeg vil sage det sådan, at for tre år siden var vi i en meget værre situation, end vi er i dag.

En Fokuseret Schmeichel

Det var et klart og tydeligt budskab, Kasper Schmeichel havde, da han mødte den skrevne presse: Kun fodboldlandsholdet var på dagsordenen. Den danske målmands træfsikkerhed med ordene matchede hans parader i målet. Han gjorde det hurtigt klart, at hans fokus lå på landsholdets præstationer snarere end klubsnak, da en journalist forsøgte at dreje samtalen i retning af målmandens fremtid hos Anderlecht. “Nahh, kom nu lidt. Nu taler vi om landsholdsfodbold,” affyrede Schmeichel tilbage. Man kunne næsten høre fløjten blæse for offside, så beslutsom var hans afvisning – ingen kommentarer om klubfremtiden denne gang.

Holdets Sammenhold

Det var ikke kun enkeltpersoners præstationer Schmeichel var opsat på at diskutere; det var den samlede indsats fra hele det danske landshold, som havde været i aktion søndag aften i Stuttgart. Selvom resultatet – et skuffende 1-1 mod Slovenien – langtfra var tilfredsstillende, formåede Schmeichel at sætte tingene i perspektiv: “Hver gang, vi forlader en bane uden at vinde, er vi skuffede. Men vi skal også huske, at der er en modstander, og de har altså også chancer. Men ja, vi skal vinde vores kampe, og det skulle vi også i dag. Jeg ved, hvad der er af kvalitet i det her hold,” sagde han og sendte samtidig en klat optimisme ind i diskussionen: “Så jeg er ikke bekymret. Endnu. Jeg er meget optimistisk,” krediteret B.T.

Schmeichel lod sig ikke slå ud af aftenens nedtur og pegede på fortidens udfordringer som kilde til håb: “Jeg vil sage det sådan, at for tre år siden var vi i en meget værre situation, end vi er i dag. Og det kom vi over.” Og så satte han en streg i sandet for holdets mentale nulstilling: “Midnat. Så er vi videre. Det er altid reglen.”

Selvom natten allerede gik på hæld efter kampen mod Slovenien og spillerne skulle tilbage til hotellet i Freudenstadt, delte Danmarks nummer 1 lidt om rutinen efter sådanne kampe: “Det er meget forskelligt og kommer an på programmet. Men vi plejer at sidde sammen og spise, og så snakker man det igennem. Mange kan ikke sove alligevel,” gav han indblikket og viste dermed et sprække af landsholdets interne styrke.

Kort sagt, Schmeichel beviste igen sin position som mere end blot en sikker sidste skanse; han stod som en fokal figur for både moral og mentalitet på et dansk mandskab fast besluttet på at se fremad – uanset gårdagens skuffelser eller de rygter der svirrer omkring fremtidige klubskifter. For ham – ligesom resten af truppen – gælder kun én ting nu: Næste kamp ved EM.