Fra frygtet fodboldfort til falmet fantom – manchester uniteds tragiske glideflugt

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Den manglende adgang til Champions League næste sæson er kun én af synderne; det er som om hele essensen af det at være ‘verdens største klub’ er smuldret mellem fingrene på dem denne sæson.
At holde på bolden har været alt andet end en stærk side for dette Manchester United-hold, som har registreret den laveste gennemsnitlige boldbesiddelse i klubbens historie over en hel sæson.

Der var engang, hvor “The Theatre of Dreams” – som Old Trafford også kaldes – var en sand fryd for øjet og et mareridt for modstanderne. De røde djævle tog på sejrsrunde i England og Europa, mens konkurrenterne skælvede af skræk. Men i disse dage er den frygtsomme ærefrygt for Manchester United blevet erstattet af medlidende suk.

Et fald fra tinderne

Den engelske storklub, der en gang herskede over fodboldlandskabet, synes nu mere som en falmet gigant. Kampen mod Crystal Palace, der endte med et pinligt 0-4 nederlag, var blot endnu et dybt suk i en række af åndenødsmomenter for klubbens trofaste følgere. Hvor de engang kæmpede om titler, kæmper de nu for at holde sig relevante i jagten på europæisk fodbold.

Det er intet mindre end tragikomisk at betragte den rutsjetur ned ad tabellen til en nuværende ottendeplads. Den manglende adgang til Champions League næste sæson er kun én af synderne; det er som om hele essensen af det at være ‘verdens største klub’ er smuldret mellem fingrene på dem denne sæson.

Statistikker taler deres tydelige sprog

Sky Sports har lagt tallene frem, og de maler et dystert billede af Erik ten Hags første sæson ved roret. Manchester United står til at indkassere klubbens laveste pointtotal nogensinde i Premier League-æraen – en bedrift ingen ønsker at blive husket for.

Og lad os ikke glemme det hullede forsvar, der lader målene sive ind næsten som vand gennem en si. Kun tvivlsomme præstationer fra Luton, West Ham og Sheffield United har reddet dem fra at være ligaens mest generøse modstander.

Hvis man skulle pege fingre ad noget specifikt – udover en umiskendelig mangel på kontrol over spillets gang – så ville det være boldbesiddelsen. At holde på bolden har været alt andet end en stærk side for dette Manchester United-hold, som har registreret den laveste gennemsnitlige boldbesiddelse i klubbens historie over en hel sæson.

Målmandskrisen og manglende skarphed

Målene har været lige så svære at finde som nålen i høstakken. Selv håbet om dansk dynamit i form af Rasmus Højlund er aftaget efter en kort periode med målfest. Holdets samlede måltotal ligger alarmerende lavt – faktisk nærmer vi os rekorder her også, men desværre af den slags man helst ser glemt.

Bruno Fernandes leder an som topscorer med ti mål; et tal der får tidligere angribshelte til at ryste på hovedet i vantro. Skulle ingen andre træde op og bidrage betydeligt til målkontoen, vil det markere den sørgeligste præstation af en klubtopscorer i mange år.

Så kære læsere, hvad er der tilbage at sige? For fansene, hvis hjerteblod flyder rødt som klubbens farver, må vi håbe på bedre tider forude – tider hvor Old Trafford igen vil blive fyldt med drømme og ikke mareridt.