Fra ministerpost til fodboldtop – Lene Espersen overrasker alle med ny karriere!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

I Landsholdskomiteen bliver det også en tidligere fodboldspiller, Janni Arnth, der sætter sit præg på fremtiden for dansk landsholdsfodbold.
Janni Arnth bringer 93 landskampe med sig ind i komiteen – en erfaring der ikke kan undervurderes.

Fra politik til fodboldbanen

Det er ikke hver dag, at en tidligere justits- og udenrigsminister beslutter sig for at forfølge en karriere inden for fodboldens verden, men Lene Espersen viser, at der findes mange veje efter den politiske karriere. Med sin nylige udnævnelse til DBU’s Governance- og Udviklingskomite, beviser hun, at lidenskaben for spillet kan føre til nye og uventede udfordringer. Espersens skifte sker i kølvandet på Karen Hækkerup, som har valgt at trække sig tilbage fra komiteen, og baner vej for nye kræfter.

Lene Espersen udtrykker stor entusiasme for sit nye hverv i dansk fodbold. “Dansk fodbold har en helt unik rolle i samfundet, og jeg ønsker at understøtte DBU’s mission om at tage ansvar og gøre noget godt for samfundet,” fortæller hun med et glimt i øjet. Hun fortsætter: “Og ikke mindst for at sikre en bæredygtig udvikling og en ansvarlig ledelse. Jeg glæder mig til at bidrage og gøre en forskel sammen med de øvrige medlemmer af komiteen,” kreditering Ekstra Bladet.

Et skud talent til landsholdskomiteen

I Landsholdskomiteen bliver det også en tidligere fodboldspiller, Janni Arnth, der sætter sit præg på fremtiden for dansk landsholdsfodbold. Janni Arnth bringer 93 landskampe med sig ind i komiteen – en erfaring der ikke kan undervurderes. Hun ser lyst på muligheden for at påvirke sporten i Danmark: “Jeg ser frem til at støtte Landsholdskomiteens arbejde,” siger hun med overbevisning. “Med min baggrund som professionel fodboldspiller er jeg ikke i tvivl om, at jeg har masser af viden og erfaring at bidrage med, så vi sammen kan være med til at styrke både talentudvikling, u-landshold og ikke mindst Kvinde- og Herrelandsholdet,” siger Janni Arnth stolt.

Kønsbalancen indenfor DBU’s komiteer og udvalg tager et betydeligt skridt mod større diversitet med ansættelsen af både Arnth og Espersen. Med dette hopper andelen af kvinder i DBUs egne udpegede organer væsentligt opad. Denne tiltag understreger også DBUs ambition om at følge Dansk Idrætsforbunds anbefalinger om kønsfordeling – et positivt tegn på tiden.

Med start fra 1. juli 2024 vil de nyudnævnte komitemedlemmer have to år til at sætte deres præg på dansk fodbolds fremtidige retning. Dermed står det klart: når det kommer til både politik og sport, handler det om holdspil – noget både Lene Espersen og Janni Arnth synes mere end parate til at gå ind i med fuld kraft. Lad spillet begynde!