Målrekord og mere tillægstid – premier league’s nye Æra

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

“1246 er den nye målrekord for en Premier League-sæson, og forklaringen er blandt andet mere tillægstid,” lyder det fra Jyllands-Posten.
Så næste gang dommerens fløjte signalerer til endnu et par minutters ekstra tid før halvlegen eller slutfløjtet, husk på Quansahs mål og den sæson hvor Premier League beviste: Når det kommer til fodboldens festfyrværkeri – jo mere tid, desto bedre!

Målrekorder og Tillægstid

Hvem havde troet, at vi ville opleve et sandt målregn i den engelske Premier League? For lige netop dét er hvad der skete i denne sæson, hvor rekorderne blev knust, og målnetene bølgede som aldrig før. Søndag blev en historisk dag, hvor sidste spillerunde satte prikken over i’et med at markere en ny æra inden for Premier League fodboldens glorværdige annaler.

Den gamle rekord på 1222 mål var et nostalgisk tal fra dengang Premier League var en nyfødt stjerne på himlen i 1992/93-sæsonen. Dengang var der 22 hold og ikke mindre end 462 kampe til at fylde statistikbøgerne. I den moderne æra, med sine 380 kampe, kunne man måske have tænkt, at rekorden ville stå urørt længe endnu – men nej!

Så kom Jarell Quansah ind i billedet. Den unge Liverpool forsvarspiller gjorde mere end blot at forsvare – han skrev historie! Med et mål mod Wolverhampton sikrede han sig en lille plads i Premier Leagues evighed, idet han bragte det samlede antal mål op på præcis 1246. Det er da noget der kan få enhver fodboldentusiast til at sidde lidt længere fremme på sofakanten.

En Ny Tidsregning

Men hvad kan forklaringen mon være på denne eksplosion af målfest? Nogle vil pege på taktiske ændringer eller nye offensive talenter. Men ifølge eksperter har vi også set en anden betydelig faktor i spil – mere tillægstid. Kampe synes simpelthen at vare længere, og det giver mere tid til det vi alle elsker: spænding, drama og selvfølgelig – mål!

“1246 er den nye målrekord for en Premier League-sæson, og forklaringen er blandt andet mere tillægstid,” lyder det fra Jyllands-Posten.

Det er tydeligt, at moderne fodbold ikke bare handler om de 90 minutter plus det løse. Det handler om hver sekund der kæmpes på grønsværen – hvert hjørne, hver frispark og hver intense duelle der kan ende med bolden bag netmaskerne.

Jyllands-Posten har ret. Tillægstiden har givet os mere – mere fodbold, mere drama og nu en rekord som vil stå skrevet indtil den næste bølge af rekordhungerende spillere træder ind på scenen.

Så næste gang dommerens fløjte signalerer til endnu et par minutters ekstra tid før halvlegen eller slutfløjtet, husk på Quansahs mål og den sæson hvor Premier League beviste: Når det kommer til fodboldens festfyrværkeri – jo mere tid, desto bedre! Lad os fejre hvert ekstra minut ligesom vi fejrer hvert ekstra mål: med åbne arme og jubelbrusende hjerte.