OB’s dystre dag – nedsmeltning i Odense – er der håb for fynboernes fodboldstolthed?

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Den seneste kamp mod Lyngby var yderligere et skridt mod afgrunden for det traditionsrige hold, og man kan næsten mærke den tunge luft af fortvivlelse, der hænger over Odense.
For et hold som Lyngby, der ligesom OB slås for overlevelse, var Magnussons indflydelse guld værd.

Odense Boldklub, bedre kendt som OB, synes at være i gang med en nedsmeltning af en anden verden. Den seneste kamp mod Lyngby var yderligere et skridt mod afgrunden for det traditionsrige hold, og man kan næsten mærke den tunge luft af fortvivlelse, der hænger over Odense. Det spørgsmål alle stiller sig nu er: Kan OB mon finde en vej tilbage fra kanten?

En islændings stærke spil

Lad os tale lidt om Sævar Magnusson. Islændingen var en sand fornøjelse at betragte på banen – i hvert fald i de første 45 minutter. Med et smart løb og en præcis aflevering satte han Lyngbys 1-1 scoring op, hvor han serverede bolden på et sølvfad til Andri Gudjohnsen. Kort tid efter tog Magnusson selv sagen i egen hånd og scorede, hjulpet godt på vej af Jonathan Amons flotte spil. For et hold som Lyngby, der ligesom OB slås for overlevelse, var Magnussons indflydelse guld værd. Men desværre for ham og resten af klubben var hans indsats ikke nok til at holde hovedet over vandet hele kampen igennem.

Humor blandt ruinerne

I Odense ser man tydeligvis alvoren i øjnene med et glimt i øjet. Da OB-fansene hejste et banner med teksten ‘Hvor er vores bonus’, kunne man ikke andet end trække på smilebåndet – en humoristisk kommentar til de rygter om bonusser, der florerer i kulissen. Denne form for selvironi er måske lige præcis, hvad der skal til for at holde modet oppe hos tilhængerne i disse hårde tider.

Det virker næsten som om hver hjemmekamp er et nyt mareridt for OB. Med kun tre kampe tilbage og en rystende statistik på hjemmebane tegner fremtiden sig dyster. Der skal ske noget mirakuløst for at undgå nedrykning – og det skal ske hurtigt.

Men lad os ikke glemme: OB har kun én hjemmekamp tilbage i denne sæson! Så måske, bare måske, kan de finde den sejrsopskrift, der har gemt sig så længe. Indtil videre må vi vente spændt på sidelinjen og håbe på det bedste for fynboernes fodboldstolthed!