Fra krisens kølvand til guldjagt – Jesper Sørensens mirakuløse rejse med Brøndby

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det er denne formidable vending i sæsonens fortælling, der får Thomas Frank til at vifte med lovordene: “Jesper Sørensen har virkelig gjort det godt i Brøndby.
Når vi nu står midt i denne nervepirrende fase af sæsonen, kan man kun undre sig: Vil Jesper Sørensens mandskab holde kursen og fuldende miraklet?

Som journalist med en forkærlighed for det dramatiske og hurtigtskiftende landskab i Superligaen, er det umuligt ikke at bemærke det mirakel, som Jesper Sørensen har udrettet i Brøndby. Thomas Frank, manden ved roret hos Brentford i Premier League, har øjensynligt også spottet dette. Selvom han er dybt begravet i “Operation Overlevelse” på de britiske øer, hvor hans hold har sikret sig en plads i den engelske topfodbold for tredje år i træk, kan han ikke skjule sin begejstring for de præstationer, Sørensen og hans mandskab leverer.

Miraklet i vestegnen

Lad os dykke ned i den fortælling, der får danske fodboldhjerter til at banke lidt hurtigere. Efter en vaklende start på sæsonen med to nederlag ud af tre mulige, kunne ingen have forudset, at Brøndby ville snige sig op blandt de varme titelaspiranter. Men ak – midt i krisens kølvand samlede Jesper Sørensen sine tropper og formåede at skabe et koncept så solidt som Vestvolden selv. Det er denne formidable vending i sæsonens fortælling, der får Thomas Frank til at vifte med lovordene: “Jesper Sørensen har virkelig gjort det godt i Brøndby. Jeg er imponeret over hans arbejde med at bringe Brøndby helt op i toppen af Superligaen,” udtalte han ifølge Bold.

Guldfeber og gamle minder

Spændingen omkring guldstriden er mere intens end længe set – fire hold kan tage titlen, og tre af dem har skæbnen i egne hænder. Blandt disse er Brøndby IF, som aktuelt leder ligaen. “Det bliver meget tæt, men hvorfor skulle Brøndby ikke kunne vinde mesterskabet nu?” reflekterer Frank optimistisk om sin tidligere klub.

Og lad os ikke glemme dramaet fra Franks tidligere dage hos netop Brøndby – en periode der sluttede mindre idyllisk efter uoverensstemmelser med klubejeren Jan Bech Andersen tilbage i 2016. I fodboldverdenen bliver broerne dog sjældent brændt helt ned; respekten mellem Frank og klubben synes intakt – måske endda cementeret af den fælles historie og kampgejst.

Når vi nu står midt i denne nervepirrende fase af sæsonen, kan man kun undre sig: Vil Jesper Sørensens mandskab holde kursen og fuldende miraklet? Alt imens Thomas Frank smiler sit skæve smil på sidelinjen i England, holder vi fans vejret og håber på det bedste for de hvid-blå helte fra Brøndby.