Troels Bech – fra fyringer til fornyelse hos OB

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Hvor dygtig, han er, kan være svært at vide, når man ser på det hurlumhej, som har været kendetegnet for den periode, hvor han har været chef,” fortalte Troels Bech og tilføjede med tillidsfuld stemme: “Men jeg har kæmpe tillid til Søren.”

Fra fyringer til sportsdirektør

Det er som at møde en gammel kending, når man snakker om Troels Bech i dansk fodbold. Han har nemlig en fortid, der er præget af både op- og nedture, og især nedturene har været synlige i form af fyringer. Ikke mindre end fire gange har han måttet se sig afskediget fra posten som cheftræner i landets topfodboldrække. Det er en rekord, ingen ønsker at have, men for Troels Bech har det ikke lagt en dæmper på hans passion for fodbold. Nu træder han ind i rollen som sportsdirektør for OB, og det er ikke uden grund.

“Det har ikke noget at gøre med mine tidligere fyringer. Men jeg har den seneste tid fået lov til at være tovholder på den danske pro træner-uddannelse og fået lov til at møde dygtige, danske trænere. Der kan jeg bare konstatere, at de er godt nok dygtige. Så hvorfor skulle sådan en gammel ronkedor som mig tage pladsen fra dem?” sagde Troels Bech til Ekstra Bladet.

En ny Æra for OB

Troels Bechs nye kapitel skriver han hos OB, hvor han skal forsøge at styrke holdets position – en udfordring han ser frem til. Dog understreger han, at han ikke helt har overblikket over spillerkontrakterne endnu. Hvad angår valget af Søren Krogh som OB’s cheftræner for den næste periode, så virker Bech både beslutsom og støttende.

“Jeg kender Søren uden for hans virke i OB, og han er en dygtig træner. Hvor dygtig, han er, kan være svært at vide, når man ser på det hurlumhej, som har været kendetegnet for den periode, hvor han har været chef,” fortalte Troels Bech og tilføjede med tillidsfuld stemme: “Men jeg har kæmpe tillid til Søren.”

At der venter et stort stykke arbejde forude er ikke noget, der afskrækker den nye sportsdirektør. Han ser muligheder i stedet for begrænsninger og lægger vægt på vigtigheden af et tæt samarbejde mellem akademiet og førsteholdet.

Troels Bech står nu ved roret i OB med et klart mål om at bringe holdet fremad – ikke kun på resultattavlen men også i den måde klubben drives på. Med erfaring fra både toppen og bunden af dansk fodbold kan man sige, at klubben får en mand med et realistisk syn på sportens uforudsigelige natur. Og selvom vejen dertil har været broget med fyringer som vendepunkter, så virker det til at Bechs lidenskab for spillet kun er blevet stærkere med tiden. Lad os håbe hans spilfornemmelse slår igennem hos OB!