FC København – en kamp om Ære og viljestyrke

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

“Vi skal kunne motivere os selv til kampen på søndag, og hvis man ikke kan det, så forstår jeg godt de ord, som stod i den ‘lussing’, vi har fået,” udtaler cheftræner Jacob Neestrup.

Motivation på prøve

Det er søndag, og banen er klar til kamp. Spillerne fra FC København skal træde ind på grønsværen med mere end bare fysisk styrke; de skal bringe en mental robusthed, der kan modstå ikke kun modstanderens spil, men også den interne prøvelse af viljestyrke. “Vi skal kunne motivere os selv til kampen på søndag, og hvis man ikke kan det, så forstår jeg godt de ord, som stod i den ‘lussing’, vi har fået,” udtaler cheftræner Jacob Neestrup. Således sætter han scenen for en kamp, hvor motivationen skal vise sig at være lige så afgørende som selve spillet.

FCK’s fans har forventninger til deres hold, og disse forventninger er blevet kommunikeret højlydt og tydeligt af den inkarnerede fangruppe Sektion 12. Med skarpe vendinger har de givet udtryk for deres utilfredshed med spillernes præstationer i løbet af sæsonen, specifikt når det kommer til at opretholde engagement i Superligaen sammenlignet med de storstilede Champions League kampe. En kritik som Neestrup tager til sig: “Selvfølgelig ville alle gerne vinde et dansk mesterskab, men kritikken er berettiget, kritikken er fair. Det er sådan, det er at repræsentere den klub, vi gør. Det er en præmis,” siger han ifølge Ekstra Bladet.

Fanernes råb

Sektion 12’s kritiske røst var ikke bare højlydt; den var direkte og uforbeholden. Torsdag valgte de at kommunikere deres skuffelse over sæsonens præstationer og opfordre til handling fremfor badedyrstraditioner i Parken. “I denne sæson har vi været vidne til et utal af spillere, som ikke har kunnet sætte sig op til kampe i ligaen og pokalen, men sagtens har kunnet, når Champions League-hymnen har lydt. Det er en skændsel,” lyder det fra Sektion 12.

Neestrup anerkender kritikken og roser samtidig fansenes støtte: “Jeg synes, at vi har fået en unik opbakning i år.” Han reflekterer over hvordan FCM-kampen demonstrerede fansenes ubetingede støtte helt indtil slutfløjtet – noget han mener ikke kan tages for givet ved en klub af FCK’s kaliber.

Trods alt dette står FC København nu overfor muligheden for at rette op på tingene – eller i det mindste lægge et helende plaster på det åbne sår hos deres følgere – med opgøret mod FC Nordsjælland søndag. En sejr eller uafgjort vil holde drømmene om europæisk fodbold levende for næste sæson – et lyspunkt som truppen og dens anfører uden tvivl ønsker at nå ud efter i forsøget på at genoprette både ære og tillid hos dem på tribunerne.