Dommeren stjal rampelyset i superligaens brag – se sandi putros’ uventede ‘assist’ og var-dramaet der rystede stadion!

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Efter kampen udtalte FCM-træner Thomas Thomasberg sig humoristisk om hændelsen: “Det var en flot screening af Putros.” Et citat, som har skabt smil blandt fans og fodboldinteresserede på de sociale medier, men som dommeren selv ikke ønsker direkte at kommentere.

Den Uforudsigelige Dommerrolle

Der var drama og diskussioner på Brøndby Stadion søndag aften, da Brøndby IF og FC Midtjylland tørnede sammen i Superligaens topstrid. I centrum for begivenhederne stod dommer Sandi Putros, som ufrivilligt blev en del af spillet under en af hjemmeholdets scoringer.

I det 58. minut lykkedes det Yuito Suzuki at sende bolden i nettet for Brøndby til stillingen 2-0. Men scoringen blev overskygget af, at FC Midtjyllands André Rømer var nødt til at manøvrere uden om dommer Putros i forbindelse med situationen. Rømers forsøg på at nå bolden endte resultatløst, og Suzuki kunne øge føringen for hjemmeholdet.

Efter kampen udtalte FCM-træner Thomas Thomasberg sig humoristisk om hændelsen: “Det var en flot screening af Putros.” Et citat, som har skabt smil blandt fans og fodboldinteresserede på de sociale medier, men som dommeren selv ikke ønsker direkte at kommentere.

Putros gav dog et indblik i sin oplevelse af situationen til Bold: “En pludselig og uventet bold endte tæt på Rømer og jeg. Jeg havde svært ved at aflæse Rømers retning før til sidst, hvor han løb venstre om ryggen på mig. Heldigvis var der ingen kontakt.” Han fortsatte med at understrege den vanskelige balancegang dommere må navigere i: “Selvom positionering indgår som et vigtigt element i vores forberedelse til kampene, så er det en præmis vi lever under i kampens hede, at vi sommetider beklageligvis kommer i vejen for spillet.”

VAR-dramaet Efter Offsiden

Ikke nok med den omtalte ‘screening’-situation, så blev kampens intense atmosfære yderligere understreget af et annulleret mål senere i kampen. Her blev VAR-systemet brugt til at fastslå en offside, noget der altid bringer VAR-protokollen ind i fokus.

Kritikken lød blandt andet fra Jesper Sørensen fra FC Midtjylland, der ikke syntes om beslutningen om det annullerede mål. Men ifølge reglerne skal dommeren se situationen igennem på skærmen ved kanten af banen for korrekt at kunne vurdere strafbarheden af offsiden. Putros uddyber processen bag beslutningen: “Da der er tale om en offside situation for at genere, som ikke er faktuelt, så skal dommeren på banen, jf. VAR protokollen, altid kaldes til et review. Det skyldes, at dommeren selv skal foretage skønnet på strafbarheden,” – Citat: Ekstra Bladet.

Det viser sig altså igen, at fodboldens verden er fuld af nuancer og hurtige beslutninger – både på og udenfor banen. Sandi Putros’ roller som hoveddommer denne aften vil blive husket for både hans involvering i spillet og de teknologiske hjælpemidlers indflydelse på spillets gang. Og selvom dommere helst vil være usynlige aktører under en kamp, viser det sig gang på gang at være en utopi i fodboldens tempofyldte univers.