Gravesen – hjulmands passivitet kostede Danmark sejren mod Slovenien

Photo of author

Skrevet af Alt-om-fodbold

Det kan godt være, at Kasper Hjulmands mentale forberedelser havde været omfattende i tiden op til kampen mod Slovenien, men alt det, som han havde forestillet sig kunne ske på grønsværen, virkede til at blive i hans hoved.

Et skuffende spil efter pauserummet

Det kan godt være, at Kasper Hjulmands mentale forberedelser havde været omfattende i tiden op til kampen mod Slovenien, men alt det, som han havde forestillet sig kunne ske på grønsværen, virkede til at blive i hans hoved. For da spillet gik i gang søndag aften, og Danmark skulle bevise deres værd, var det en anden historie. Thomas Gravesen, den tidligere landsholdsstjerne og nuværende fodboldekspert hos DR Sporten under EM-slutrunden, lagde ikke fingre imellem i sin kritik af landstrænerens indsats. “Jeg manglede handling,” fortalte han og pointerede Hjulmands manglende evne til at gribe ind, da slovenerne begyndte at vende spillet til deres fordel efter pausen.

“Jeg synes, at det var for passivt,” forklarede Gravesen yderligere om Hjulmands tilgang til kampen. Det danske hold startede ellers stærkt ud med aggressivt spil og dominerede de første 30 minutter på banen, en bedrift som tydeligt begejstrede Gravesen. Men glæden blev kortvarig; hvor der før var offensivt mod og kontrol over spillet, syntes nervøsiteten og frygten at snige sig ind hos spillerne efter pausen.

Optimisme trods alt

Trods den uafgjorte affære viser den danske trup stadig løfter om et potentiale, som kan blomstre i de rette omstændigheder. Der er trods alt kun få dage til næste store udfordring mod England – en kamp der uden tvivl vil kræve hele Danmarks opmærksomhed og bedste præstationer.

“Forskellen på Danmarks top- og bundniveau” er noget Gravesen anbefaler bør være i fokus hos Hjulmand når han justerer strategien frem mod mødet med englænderne. Den tidligere stjerne minder dog om, at hvis Danmark skal have en chance for at præstere mod England på lige fod, kræver det intet mindre end topform fra hele truppen.

Og selvom kampens sidste del bar præg af et noget tøvende offensivt dansk spil, ser Gravesen lyspunkter i horisonten: “Ja, det synes jeg. I løbet af første halvleg blev jeg overbevist om, at vi har et landshold, hvor vi godt kan tro på, at de kan skabe nogle rigtig fine oplevelser til EM,” sagde han optimistisk.

Med håb om en helhjertet indsats gennem alle 90 minutters kamp er blikket nu vendt fremad. Kan Danmark rejse sig fra skuffelsen og bevise deres værd på den europæiske fodboldscene? Kun tiden vil vise det – men én ting er sikkert: Forventningerne er satte og alle øjne vil være rettet mod Danmarks næste skridt på vejen mod EM-triumf eller skuffelse.